Welcome to Geeklog, Anonymous Thursday, August 11 2022 @ 02:07 pm EDT

Geeklog Forums

installed google sitemap addon now how do i run it?


newguy

Anonymous
blank

Ive installed the google sitemap creater addon i found here on geeklog and ive uploaded the necesarry files and edited the lib-custom file to add the new code but now how do i actually execute the function? I read the post about cron jobs but i dont have telenet accsess , is there another way to run this function?
 Quote

ME

Anonymous
I have the same question. Anyone?



**********************************************************************************************
 Quote

Noob

Anonymous
call the php function from a static page.
 Quote

ME

Anonymous
Quote by: Noob

call the php function from a static page.



Ok, that's a start. How do I do that?
 Quote

ME

Anonymous
Also, I installed this file: http://www.geeklog.net/filemgmt/index.php?id=784
It says that it's an upgrade from a previous version, do I need the previous version for it to work?
 Quote

Status: offline

mystral-kk

Site Admin
Admin
Registered: 03/19/06
Posts: 100
Location:Japan
Quote by: ME

Also, I installed this file: http://www.geeklog.net/filemgmt/index.php?id=784 It says that it's an upgrade from a previous version, do I need the previous version for it to work?

No. Just just place the "phpblock_gsmap.php" in the "private/system/custom/" directory. All you need to do is described in the "README" file.
-- mystral-kk, "Every cloud has a silver lining."
 Quote

ME

Anonymous
I followed the directions in the readme, but it doesn't seem to be working. Maybe the CUSTOM_runScheduledTask isn't working? I looked in the config.php file to see if there is a switch to turn it on, but all I found was the interval - I left the default interval at 86400.

I couldn't figure out how to call the function using a staticpage, but I did try using a php block. I just got an error saying that the function doesn't exist.

Any ideas? At what time is the CUSTOM_runScheduledTask supposed to run? I know that it's set to run once a day at the interval I have it set at, but I'm confused as to when the clock starts ticking.
 Quote

Status: offline

mystral-kk

Site Admin
Admin
Registered: 03/19/06
Posts: 100
Location:Japan
Quote by: ME

I followed the directions in the readme, but it doesn't seem to be working. Maybe the CUSTOM_runScheduledTask isn't working? I looked in the config.php file to see if there is a switch to turn it on, but all I found was the interval - I left the default interval at 86400.

Did you add the following line at the top of "add_to_lib-custom.php" to lib-custom.php?
Text Formatted Code

require_once "custom/phpblock_gsmap.php";
 
Quote by: ME

I couldn't figure out how to call the function using a staticpage, but I did try using a php block. I just got an error saying that the function doesn't exist.

If you want to use a staticpage, you have to type in as content
Text Formatted Code

phpblock_gsmap();
 
Quote by: ME

Any ideas? At what time is the CUSTOM_runScheduledTask supposed to run? I know that it's set to run once a day at the interval I have it set at, but I'm confused as to when the clock starts ticking.

The time CUSTOM_runScheduledTask() was called last time is stored in DB. Whenever someone accesses lib-common.php (via public_html/index.php), it checks whether it is time for CUSTOM_runScheduledTask() to run. So just after CUSTOM_runScheduledTask() is called "the clock starts ticking".
-- mystral-kk, "Every cloud has a silver lining."
 Quote

ME

Anonymous

Text Formatted Code

require_once "custom/phpblock_gsmap.php";
 

:doh:

I hadn't noticed that I had it commented out. All works well now.

Thank you very much for your help.
 Quote

Richard

Anonymous
Has anybody got this Google Sitemap running with Geeklog 1.5.0 ???
 Quote

Status: offline

mst3kroqs

Forum User
Regular Poster
Registered: 10/18/05
Posts: 78
Location:Cary, NC USA
Quote by: Richard

Has anybody got this Google Sitemap running with Geeklog 1.5.0 ???



Yes.
 Quote

Richard

Anonymous
:helpme: Do I not need to change anything else, I still Oops! not got the sitemap running.
 Quote

Richard

Anonymous
Sorry, people... Geeklog is/ or was great.. It was able to generate 20 US Dollars a day. But without the support of the International Standard of Sitemaps I would say. Everybody who likes his income start looking at a other CMS, which supports Google Sitemaps more official. I'm in 7 days down from 20 Dollars a day to 1 or 2 Dollars. And the Google Webmaster website tells me, sorry Google MAPS Errors we not index all.....
 Quote

Richard

Anonymous
Additional I went down from indexed 750 pages to a few, also the linkage to the main page went down.....hugely.

Who changed the QUALITY LINK to the home page? Before Welcome to was a real QUALITY link on thousand of pages......
 Quote

guest

Anonymous
this post is guest, so not good. need to register.

some time we scare spammer to get to know how to access to our geeklog site.

sorry for my negative feedback.

bye.
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Quote by: guest

some time we scare spammer to get to know how to access to our geeklog site.

sorry for my negative feedback.


Huh? I don't understand what you're trying to say. Can you rephrase that, please?

bye, Dirk
 Quote

Nuntana

Anonymous
confused
Hi Richard,

I currently also run GL 1.5, upgraded from 1.4.1, and I have sitemap running smooth. Important is that you change the phpblock_gsmap.php with the source of http://www.geeklog.net/forum/viewtopic.php?forum=3&showtopic=83587

Then for lib-custom.php you need to follow the instruction, the same as for GL 1.4.1?

And not forget to change the permission to the sitemap file in the root folder.....
 Quote

All times are EDT. The time is now 02:07 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content