Welcome to Geeklog Saturday, August 24 2019 @ 07:53 am EDT

Geeklog Forums

lib-database.php missing


aloha

Anonymous

Upgrading from 1.6.1

Received this error. Looked but cannot find this file...."/public_html/admin/install/lib-install.php "
I don't even see a "system" directory "public_html/system/lib-database.php"


Warning: require(/home/public_html/system/lib-database.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/public_html/admin/install/lib-install.php on line 669

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '/home/public_html/system/lib-database.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php'Wink in /home/baldpeak/public_html/admin/install/lib-install.php on line 669



If I try a New install and enter the data base info, I get as far as :

Notice: Undefined index: db_type in /home/public_html/admin/install/index.php on line 212

Notice: Undefined index: db_type in /home/public_html/admin/install/index.php on line 753

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/public_html/admin/install/index.php:212) in /home/baldpeak/public_html/admin/install/index.php on line 1301

Thanks , Don

aloha

Anonymous
I've tried to do a new install.
I removed all files, but saved my db-config.php and images dir.
I uploaded my db-config.php to my new install and clicked on install....


Now my error are

but I cannot find these dir's and files anywhere....do I need to make them?

File/Directory Permissions

/home/my/public_html/backups/ Change to 777 (Currently 0)

/home/my/public_html/data/ Change to 777 (Currently 0)

/home/my/public_html/logs/error.log Change to 777 (Currently 0)

Aloha

Anonymous
Quote by: aloha

I've tried to do a new install.
I removed all files, but saved my db-config.php and images dir.
I uploaded my db-config.php to my new install and clicked on install....


Now my error are

but I cannot find these dir's and files anywhere....do I need to make them?

File/Directory Permissions

/home/my/public_html/backups/ Change to 777 (Currently 0)

/home/my/public_html/data/ Change to 777 (Currently 0)

/home/my/public_html/logs/error.log Change to 777 (Currently 0)



Oops! Found all the other folders and files and installed them set all permissions correctly now, NO more lib-database.php error.

But says data base can not connect and I have tried everything to make it connect to my old data base.....

Well, I installed a new data base, user and password and did a new install.....Works!

All times are EDT. The time is now 07:53 am.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content