Welcome to Geeklog, Anonymous Thursday, June 20 2024 @ 02:04 am EDT

Geeklog Forums

Error attempting to install Forum


Status: offline

karelj

Forum User
Newbie
Registered: 09/29/03
Posts: 12
curious
I click on install in the admin section and I am told there is an error and to check my logs. here is the error from the log

Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Attempting to install the forum Plugin
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - executing CREATE TABLE (
cat_order smallint(4) NOT NULL default '0',
cat_name varchar(255) NOT NULL default '',
cat_dscp text NOT NULL,
id int(2) NOT NULL auto_increment,
PRIMARY KEY (id)
) TYPE=MyISAM;
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - 1064: You have an error in your SQL syntax near '(
cat_order smallint(4) NOT NULL default '0',
cat_name varchar(255) NOT NU' at line 1. SQL in question:
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Error Creating table
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Attempting to unregister the Forum plugin from Geeklog
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing Table
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing Table
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing Table
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing Table
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing Table
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing Table
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing Table
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing Table
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing Table
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing Table
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing forum Admin Group
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing root users from admin of forum
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing forum.edit feature and rights to it
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - DELETE FROM gl_access WHERE acc_ft_id =
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing forum.user feature and rights to it
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - DELETE FROM gl_access WHERE acc_ft_id =
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - Removing Forum - Block Definition
Sat 17 Jan 2004 08:55:18 AM EST - ...success

I've got something to say
It's better to burn out..
Than to fade away!!!
 Quote

Status: offline

Blaine

Forum User
Moderator
Registered: 07/16/02
Posts: 1232
Location:Canada
It appears to be missing the tablename in the SQL "Create Table ... "

Any chance you modified the plugins/forum/config.php file?

What version is this and from where?
Geeklog components by PortalParts -- www.portalparts.com
 Quote

Status: offline

karelj

Forum User
Newbie
Registered: 09/29/03
Posts: 12
No.. I did not modify the file....but I will untar the original tarball again and copy a fresh config file over.

This is forum_2.2RC1_, grabbed it from the link provided here
I've got something to say
It's better to burn out..
Than to fade away!!!
 Quote

Status: offline

karelj

Forum User
Newbie
Registered: 09/29/03
Posts: 12
Just reinstalled everything.. same error message as before...
I've got something to say
It's better to burn out..
Than to fade away!!!
 Quote

Status: offline

Blaine

Forum User
Moderator
Registered: 07/16/02
Posts: 1232
Location:Canada
It's not reading the plugins config.php file and you may have the PHP errorlevel set such that you are not getting an error message about not being able to read it.

Verify that you have all the plugin files in the correct directories.

The plugins/forum/config.php is where the table names are defined. This file is read in from the install.php -- thats now in the public/admin/plugins/forum directory

Try adding this statement below to the plugin install.php file you are executing to enable full error reporting. Add it after the require_once statements
Text Formatted Code

error_reporting(E_ALL);

 

Geeklog components by PortalParts -- www.portalparts.com
 Quote

Status: offline

karelj

Forum User
Newbie
Registered: 09/29/03
Posts: 12
I get the same error in the log files, but the install.php page now has the following sequence of errors...

Notice: Undefined index: gf_settings in /var/www/html/animal/geeklog/site/admin/plugins/forum/install.php on line 74

Notice: Undefined variable: retval in /var/www/html/animal/geeklog/site/lib-common.php on line 3295

Notice: Undefined variable: retval in /var/www/html/animal/geeklog/site/lib-common.php on line 3407
I've got something to say
It's better to burn out..
Than to fade away!!!
 Quote

Status: offline

Blaine

Forum User
Moderator
Registered: 07/16/02
Posts: 1232
Location:Canada
I'd suggest you add some debugging lines to find out why $_TABLES['gf_categories'] and probally the other forum table names are not being picked up.

$_TABLES is a global array that stores the names for all the geeklog tables. In the plugin_install_forum() add a line to print this array out and to see if the forum tables are defined. If they are not then back track to find out why. The install.php reads in the plugins config.php at the top of the script.

Add this to print out the $_TABLES array after the config.php is read in and possibly inside the install_forum()
Text Formatted Code

print_r($_TABLES);

 

This will echo out the complete array - there will be a number of records. Look for records that reference the tables as defined in the forum plugin config.php

This is a local config or setup issue as I've not changed the local archive on this site for months and there are no install issues with it.

Geeklog components by PortalParts -- www.portalparts.com
 Quote

Status: offline

karelj

Forum User
Newbie
Registered: 09/29/03
Posts: 12
Okay.. hopefully I understood you correctly and I put the line in the correct place.
I put it in the install.php file right after
require_once('../../../lib-common.php');
require_once($_CONF['path'] . 'plugins/forum/config.php');
require_once($_CONF['path'] . 'plugins/forum/functions.inc');
error_reporting(E_ALL);

Here is the output..

Array ( [access] => gl_access [article_images] => gl_article_images [blocks] => gl_blocks [commentcodes] => gl_commentcodes [commentmodes] => gl_commentmodes [comments] => gl_comments [cookiecodes] => gl_cookiecodes [dateformats] => gl_dateformats [events] => gl_events [eventsubmission] => gl_eventsubmission [featurecodes] => gl_featurecodes [features] => gl_features [frontpagecodes] => gl_frontpagecodes [group_assignments] => gl_group_assignments [groups] => gl_groups [links] => gl_links [linksubmission] => gl_linksubmission [maillist] => gl_maillist [personal_events] => gl_personal_events [plugins] => gl_plugins [pollanswers] => gl_pollanswers [pollquestions] => gl_pollquestions [pollvoters] => gl_pollvoters [postmodes] => gl_postmodes [sessions] => gl_sessions [sortcodes] => gl_sortcodes [speedlimit] => gl_speedlimit [statuscodes] => gl_statuscodes [stories] => gl_stories [storysubmission] => gl_storysubmission [topics] => gl_topics [tzcodes] => gl_tzcodes [usercomment] => gl_usercomment [userindex] => gl_userindex [userinfo] => gl_userinfo [userprefs] => gl_userprefs [users] => gl_users [vars] => gl_vars [staticpage] => gl_staticpage [commentspeedlimit] => gl_commentspeedlimit [submitspeedlimit] => gl_submitspeedlimit [userevent] => gl_userevent [weather] => gl_weather [weather_cache] => gl_weather_cache [weather_forecast] => gl_weather_forecast [weather_us_states] => gl_weather_us_states [weather_scratch] => gl_weather_scratch [weather_user] => gl_weather_user )
Notice: Undefined index: gf_settings in /var/www/html/animal/geeklog/site/admin/plugins/forum/install.php on line 75


Could this be an issue with the setup of MySql,PhpMysql on my server???
The weather and static page plugins work... I dunno.. where am I messing up??
I've got something to say
It's better to burn out..
Than to fade away!!!
 Quote

All times are EDT. The time is now 02:04 am.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content