Welcome to Geeklog, Anonymous Monday, April 22 2024 @ 03:08 am EDT

Geeklog Forums

Fatal error: Failed Opening - NOT on install


Status: offline

akerin

Forum User
Junior
Registered: 08/22/02
Posts: 19
I\'m getting the failed opening error that is usual when paths are wrong. However this occured overnight. I\'m suspecting changes made by my host as oscommerce is hosed as well.

What changes could they have made to hose it?

PHP info at:

http://www.circadian.com/catalog/info.php

 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Can\'t see anything out of the ordinary - open basedir is off, as is safemode. Btw, kerin.us works for me - or where you talking about another site? bye, Dirk
 Quote

Status: offline

akerin

Forum User
Junior
Registered: 08/22/02
Posts: 19
Yep, it's a company intranet I run - I didn't want to give the URL as I'm trying to keep it hidden from search engines etc.

Full message is:

Fatal error: Failed opening required '/home/virtual/site273/fst/var/www/html/xxxxxxxxx/config.php' (include_path='.:/php/includes:/usr/share/php'Wink in /var/www/html/xxxxxx/lib-common.php on line 65

With directory names changed to xxxx.

On OScommerce the message is:

Warning: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /var/www/html/catalog/includes/functions/database.php on line 19

Warning: MySQL Connection Failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /var/www/html/catalog/includes/functions/database.php on line 19
Unable to connect to database server!

I can get into the SQL server remotely with no problem.


Thanks, Alex.
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Assuming that the path is correct: Check permissions and ownership of the file and all directories involved. As for the SQL error: That sounds like either MySQL is not running at all or your settings are not correct (trying to connect to the wrong server maybe?). bye, Dirk
 Quote

Status: offline

akerin

Forum User
Junior
Registered: 08/22/02
Posts: 19
Sooo,

As suspected my host had made some \"security\" upgrades to the ensim hosting software. This resulted in a number of things:

Using \'localhost\' as for the database location is now no good - must use 127.0.0.1

The path names, which were previously full path names (to the root of the server with all of the sites - /site273/fst/var/www/html/ etc. now just have to be:

/var/www/html/ etc.

This affected php and my cgi scipts which need the server root.

FYI: I\'m hosting with webintellects.com
I solved the problem 24 hours after they started looking at it....

Thanks Dirk for your advice - it sent me down the right road.

Alex Kerin.
 Quote

All times are EDT. The time is now 03:08 am.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content