Welcome to Geeklog Friday, July 03 2020 @ 09:27 pm EDT

Geeklog Forums

embedding flash movie into a geeklog header.thtml

Page navigation


Status: offline

twistedfreak

Forum User
Junior
Registered: 08/05/02
Posts: 29
Does anyone know how to embed flash say into the header.thtml of a theme. I want a flash logo on the page, but the normal html embedding doesn't seem to work. any ideas anyone?
 Quote

Status: offline

Creator

Forum User
Full Member
Registered: 11/07/02
Posts: 181
Location:Austin, TX
You have to use both object and embed tags as below: <object classid="clsidBig Grin27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.#version=5,0,30,0" height="300" width="300"> <param name="movie" value="your movie"> <param name="quality" value="best"> <param name="play" value="true"> <embed height="300" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" src="your movie" type="application/x-shockwave-flash" width="300" quality="best" play="true"> </object> Replace "your movie" with absolute urls to your .swf file. Works for me within GL but I haven't tried it in header.thtml though. Anyone?
L. Whitworth
 Quote

Status: offline

Creator

Forum User
Full Member
Registered: 11/07/02
Posts: 181
Location:Austin, TX
By the way, I think you have to add <embed>, <object>, and <param> tags in the list of allowable html in config.php. Also, don't forget to change the height and width arguments to match the dimensions of your movie.
L. Whitworth
 Quote

Status: offline

twistedfreak

Forum User
Junior
Registered: 08/05/02
Posts: 29
Good thinking about adding allowable html, hadn't thought of that. It still doesn't seem to embed. I have the embed code correct - I just generated it in Dreamweaver and copy and pasted it, it's all the right size aswell but no. However when the page appears the area is occupied by a swf cos I can right click on it and it tells me the usual "About Macromedia Flash 6" so the player is being called but doesn't finish loading the movie. hmm strange.
 Quote

Status: offline

Creator

Forum User
Full Member
Registered: 11/07/02
Posts: 181
Location:Austin, TX
Then something is wrong with either your Flash movie itself or your Flash Player. Can't help you with any more than that.
L. Whitworth
 Quote

Status: offline

twistedfreak

Forum User
Junior
Registered: 08/05/02
Posts: 29
Sorry, It was just me being a dumb ass, I had to put the movie in as a absolute path for it to work, It was relative before. It doesn't need extra Allowed HTML tags to work either. Thanks for your help.
 Quote

Status: offline

Creator

Forum User
Full Member
Registered: 11/07/02
Posts: 181
Location:Austin, TX
It never hurts to have the extra in there. Glad to be of help!
L. Whitworth
 Quote

DJDevon3

Anonymous
I just replaced the img with embed and the /a with /embed. Worked perfectly with gameserver but haven't tried with other themes.

Edited file is header.thtml in the root of each individual layout folder.
 Quote

Status: offline

noke

Forum User
Chatty
Registered: 22/10/03
Posts: 37
i had no problems at all putting a flash movie in to my header.thtml.

However, when the movie played, all the text was upside down.

Has anyone come across this before, and if so, how was it fixed

noke
http://www.worldclubdjs.com
 Quote

Status: offline

DubiousChrisJ

Forum User
Regular Poster
Registered: 10/05/05
Posts: 114
I have a Flash movie in my banner at http://dubiousprofundity.com/ and I added the embed, object, and param tags...however. I am trying to show a flash movie as an article, and I just get what looks like an empty i-frame. I used absolute paths everywhere the swf was called...can anyone help?
Luhme summa dat GL.
 Quote

Status: offline

DubiousChrisJ

Forum User
Regular Poster
Registered: 10/05/05
Posts: 114
P.S. Here is my full code:
PHP Formatted Code
<center><br><br><br><OBJECT classid="D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" WIDTH="550" HEIGHT="500">
 <PARAM NAME="movie" VALUE="http://dubiousprofundity.com/StrangeFruit.swf"> <PARAM NAME="quality" VALUE="high"> <PARAM NAME="bgcolor" VALUE="#000000"> <EMBED src="http://dubiousprofundity.com/StrangeFruit.swf" quality="high" bgcolor="#000000" WIDTH="550" HEIGHT="500" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></EMBED>
</OBJECT></center><br><br>

 


Edited to add: I also added codebase, classid, and pluginspage to the allowable html...
Luhme summa dat GL.
 Quote

Status: offline

DubiousChrisJ

Forum User
Regular Poster
Registered: 10/05/05
Posts: 114
Even weirder...I tried to solve the problem with an iframe, and same result. So, I viewed the src html for the iframe, and it was broken there too...however, when I run that source on my desktop, no problem...this is bizarre.
Luhme summa dat GL.
 Quote

Status: offline

jnordquist

Forum User
Full Member
Registered: 14/03/03
Posts: 129
Location:Kenosha
The upside down and reversed movie indicates to me that you probably use Swish MX latest version without a bona fide license. There is a lot of chatter out there about this and I suffered this fate as well. This is my understanding and may not be applicable to your circumstance. Taught me a nasty lesson tho. heheh
John Nordquist, Applications Specialist, medical Technologies
 Quote

Anti-Flash Crusader

Anonymous
For all you Flash people - don't forget that there are many people who don't have it installed! You should make your site usable without it as well.
 Quote

Status: offline

samstone

Forum User
Full Member
Registered: 29/09/02
Posts: 820
Use this code to show video in the story section.

PHP Formatted Code
<div align="center"><embed name="You Clip Name"
src="/video-clips/YourVideoClip.swf" width="360" height="340"
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="sameDomain"
bgcolor="#ffffff" quality="high" /></div>



 


Hope this helps.

BTW, very few people nowadays don't have flesh installed. It is impossible to enjoy the web without flash. Even, EV1servers, usually the most usability oriented, has redesigned their web with flesh. FoxNews.com has switched to Flash for their video streaming.

Sam
 Quote

Anti-Flash Crusader

Anonymous

BTW, very few people nowadays don't have flesh installed. It is impossible to enjoy the web without flash.


I beg to differ. I don't know too many people who actually have flash installed [then again that's just anecdotal evidence...]. Do you have any numbers?

The sites I use only use flash for advertising - and quite annoying advertising at that.
 Quote

Status: offline

drshakagee

Forum User
Full Member
Registered: 01/10/03
Posts: 231
I do have numbers and they say that 97% of internet enabled computers have the flash 4 or higher plugin installed.
Yes I am mental.
 Quote

Anti-Flash Crusader

Anonymous
Yay! I'm in the minority! [Again!]

Is there a report online you can link to?

Thanks.
 Quote

Status: offline

samstone

Forum User
Full Member
Registered: 29/09/02
Posts: 820
The sites I use only use flash for advertising - and quite annoying advertising at that.


Doesn't that mean you already have flash installed?

 Quote

Status: offline

drshakagee

Forum User
Full Member
Registered: 01/10/03
Posts: 231
Here is a report online that I can link to.
Yes I am mental.
 Quote

Page navigation

All times are EDT. The time is now 09:27 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content