Welcome to Geeklog Saturday, May 30 2020 @ 06:36 am EDT

Geeklog Forums

Its not backing up...


Status: offline

Scotsman

Forum User
Newbie
Registered: 23/06/02
Posts: 14
I'm trying to backup the database. When I click "Do Backup", it posts a message saying: "Database back up was successful." However it isnt listing this backup at all, and says there are no backups in the system. Any ideas?
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 12/01/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Two, actually 1) Check that the backups directory is writeable. Try chmod 775 or, if that doesn't help, chmod 777. 2) Make sure your path to mysqldump (in config.php) is correct. Geeklog 1.3.5sr1 will not complain if it can't find mysqldump (this has already been fixed in CVS). Hope that helps. bye, Dirk
 Quote

Status: offline

epretorious

Forum User
Junior
Registered: 02/07/02
Posts: 26
I've tried both of these recommendations but still can't perform backups. (See my comment to egegration's post.)

Can you recommend anything else?
Eric P. Sunnyvale, CA
 Quote

Status: offline

epretorious

Forum User
Junior
Registered: 02/07/02
Posts: 26
Though I haven't completely resolved the issue, I'm sure that it's a matter of correctly configuring PHP's safe mode. (I'm trying to limit PHP's safe_mode_exec_dir to the mysqldump executable.) (See my response here.)
Eric P. Sunnyvale, CA
 Quote

Status: offline

roblinrey

Forum User
Junior
Registered: 18/05/02
Posts: 15
Ok I am having similar problems with backup. I get the message that the backup was completed. a file is listed, however the size of the file is 0 bytes. Any ideas?
 Quote

Anonymous

Anonymous
I'm having the same problem.
 Quote

All times are EDT. The time is now 06:36 am.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content