Welcome to Geeklog, Anonymous Saturday, October 01 2022 @ 12:34 am EDT

Geeklog Forums

creating dyamic blocks with rdf


harry

Anonymous
Has anyone successfully cone this?

I've looked at many geeklog sites, and I have not seen a single example of a working 'rdf block'.

I'd like to create some, but when I configure one, nothing at all even shows up harry

 Quote

Status: offline

Tony

Site Admin
Admin
Registered: 12/17/01
Posts: 405
Location:Urbandale, Iowa
Well, it works. Here is an example on my site that I just upgraded yesterday to the production release of 1.3. The RDF block is the one titled "Missouri Outdoor News".

To create an RDF block:
1) Go to block administration page, click on new block
2) On the block editor be sure to select Portal Block from the block type drop down
3) In the RDF URL be sure to include the 'http://' in the url
4) save it

Then you can reload the page and it *should* show up. It takes some time after saving it because it has to do the initial fetch so you may need to refresh the page a couple of times.


The reason people blame things on previous generations is that there's only one other choice.
 Quote

harry

Anonymous
I've tried it a dozen times, and nothing shows up. Maybe I'm using the wrong type of url. Here are some of the urls I've tested with: http://meerkat.oreillynet.com/?_fl=rss10 http://4xt.org/news/general.rss10 There's something here I'm missing. I don't know anything about rdf, so I don't suppose I should expect to figure this out : (
 Quote

Anonymous

Anonymous
Um, this is a shot in the dark... forgive me if you already did this. Are you sure that you are changing the block's type to the correct one? What settings do you enter? What are the results?
 Quote

harry

Anonymous
yes, i set the type to \'portal\'. the block doesn\'t even show up, not even an empty one.
 Quote

Anonymous

Anonymous
Oh, gees, that is a totally different error. Set your block's Topic to All and make sure that the groups settings are OK.
 Quote

Status: offline

tcarr

Forum User
Newbie
Registered: 12/17/01
Posts: 7
Using GL 1.31 I think. I define a new portal block set for all topics. After sumbitting the changes I get the following error message: 1054: Unknown column 'help' in 'field list' Short of waiting for the new release what would you advise? Tony
 Quote

Status: offline

Tony

Site Admin
Admin
Registered: 12/17/01
Posts: 405
Location:Urbandale, Iowa
this is a known bug. Do this in MySQL: alter table blocks add help varchar(128) DEFAULT NULL; ----- The reason people blame things on previous generations is that there's only one other choice.
The reason people blame things on previous generations is that there's only one other choice.
 Quote

Anonymous

Anonymous
Thanks for your response. Is this bug corrected in the newest release (1.32 beta)? In any case I am about to find out since I am installing it on another site as I write. Thanks Tony
 Quote

Anonymous

Anonymous
So what are the proper permissions? Does the block order matter?
 Quote

All times are EDT. The time is now 12:34 am.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content