Welcome to Geeklog Wednesday, August 21 2019 @ 01:21 am EDT

Geeklog Forums

Spam-X doesnt record ip addresses


Joe

Anonymous
Hi all,

I have a problem with version 1.4.1 of geeklog. I'm getting spammed and in spam-x I cannot enter a IP address to ban... also after reinstalling geeklog.
Does anyone know about that?
Many thanks and kind regards
Joe

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 12/01/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Can you rephrase your question, please?

In the subject you say it doesn't record the IP, but then you say you "cannot enter" it. How so? What did you try? What happens? And which Geeklog version are we talking about?

bye, Dirk

Joe

Anonymous
Ok, I'm sorry for my bad english!
I have some people spamming my blog. I downloaded last version of GL 1.4.1, installed it and everything seems to work fine except spam-x module. In admin when I go into spam-x and want to enter an IP address into the blacklist, after submitting it (click on button) it has no effect. The list is still empty. And this is the same for everything into spam-x. It looks that it doesnt record anything.
thanks

joe

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 12/01/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Quote by: Joe

In admin when I go into spam-x and want to enter an IP address into the blacklist, after submitting it (click on button) it has no effect. The list is still empty. And this is the same for everything into spam-x. It looks that it doesnt record anything.


Hmm, that's odd.

You said you upgraded Geeklog. From which version? And are you sure you did replace all the files, specifically those of the Spam-X plugin?

bye, Dirk

Joe

Anonymous
happy
Hey I found what was the problem! It was not working with french language selected for admin. With english it's working fine!!

PHP Formatted Code
        if ($action == 'delete') {
            $entry = addslashes ($entry);
            $result = DB_query ("DELETE FROM {$_TABLES['spamx']} WHERE name = 'IP' AND value = '$entry'");
        } elseif ($action == $LANG_SX00['addentry']) {
            if (!empty ($entry)) {
                $entry = addslashes ($entry);
                $result = DB_query ("INSERT INTO {$_TABLES['spamx']} VALUES ('IP', '$entry')");
            }
        }
 


something is wrong with variable
PHP Formatted Code
$LANG_SX00['addentry']
in French language.
Haven't seen yet how to debug it...

Joe Big Grin

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 12/01/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Oh, I see. That appears to happen since the French text for that button is "Ajouter l'entrée", which includes a single quote. And that single quote is then filtered out when you click the button and Spam-X doesn't recognize the command any longer.

Thanks for looking into it. I see what I can do about that.

bye, Dirk

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 12/01/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Okay, fixed in CVS.

As a workaround, I'd suggest you remove the French language file(s) for the Spam-X plugin. That way, you can have the rest of your site in French and only the Spam-X plugin would use English.

bye, Dirk

All times are EDT. The time is now 01:21 am.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content