Welcome to Geeklog Monday, September 28 2020 @ 06:42 pm EDT

Geeklog Forums

Quick Question: Directory Settings


Status: offline

new-b

Forum User
Newbie
Registered: 10/05/04
Posts: 11
Hi,

This is a really simple question, but I like to make sure before I start.

The Geeklog directories. I've uploaded them to the site ... all the ones under the "public_html" folder to a "GL" directory on my site.

But there are several directories outside of the public_html folder. My question is this: I've never had to set up anything to point to anything outside of my public_html folder and am unsure how to do so.

Usually I point like this: home/user/public_html/directory

So to point to these folders would it be home/user/ ?????

Thanks
Darla
Darla NewbieHangout.com
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 12/01/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
There's a lengthy section in the installation instructions trying to explain about the files and directories that go inside and outside of the public_html directory (and, yes, they are needed).

This has also been discussed dozens of times in the forum, so please excuse me if I don't go into the details yet again ... Try some of these.

bye, Dirk
 Quote

Status: offline

new-b

Forum User
Newbie
Registered: 10/05/04
Posts: 11
Hi Dirk,

Thanks ... I'll look through the other posts.

I think I got everything set up correctly but I'm getting a really weird error message:

Warning: main(home/b2phatn/public_html/gl/config.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/b2phatn/public_html/gl/lib-common.php on line 68

But ... the config.php file IS there.

Any ideas?

Thanks.
Darla NewbieHangout.com
 Quote

Status: offline

Turias

Forum User
Full Member
Registered: 20/10/03
Posts: 807
You're missing a slash at the beginning of the path you entered in your lib-common.php
 Quote

Status: offline

new-b

Forum User
Newbie
Registered: 10/05/04
Posts: 11
DUH!

You have no idea how many times I looked at that and missed it!

But still .. using that info ... I'm getting this error:

Template Error: set_root: /home/b2phatn/public_html/gl/public_html/layout/XSilver is not a directory.
Halted. ?

Thanks.

Darla
Darla NewbieHangout.com
 Quote

Status: offline

new-b

Forum User
Newbie
Registered: 10/05/04
Posts: 11
Hi Again,

Now I'm getting another weird error:

Warning: fopen(/home/b2phatn/public_html/gl/logs/error.log): failed to open stream: Permission denied in /home/b2phatn/public_html/gl/lib-common.php on line 1521

I get that message after clicking on "change password" for the admin.

Thanks for your help.

Darla NewbieHangout.com
 Quote

Status: offline

samstone

Forum User
Full Member
Registered: 29/09/02
Posts: 820
I guess you have already overcome this problem, since you have posted another question elsewhere about security.

You need to set permission to the log files to 775 or 777 as indicated in the installation docs.

Sam
 Quote

Status: offline

new-b

Forum User
Newbie
Registered: 10/05/04
Posts: 11
Quote by samstone: I guess you have already overcome this problem, since you have posted another question elsewhere about security.

You need to set permission to the log files to 775 or 777 as indicated in the installation docs.

Sam


Hi Sam,

Yep, I got it set up finally. Sometimes it takes me a minute or two

I appreciate your reply.

Take care!
Darla NewbieHangout.com
 Quote

All times are EDT. The time is now 06:42 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content