Welcome to Geeklog Friday, August 23 2019 @ 05:55 pm EDT

Geeklog Forums

unable to change theme after applying new theme


Status: offline

gandip

Forum User
Newbie
Registered: 17/01/11
Posts: 1
angry
I am totaly screwed.I recently changed theme but after change happen the Configuration of admin panel is unable to open. When I click on configuration no display hence I am not able to change the themes. HOw do I change theme without using the web console. Can i change theme from configuration file if so where is the file???

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 12/01/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
You can override Configuration settings - including the theme - in siteconfig.php. See this article for details.

bye, Dirk

Status: offline

gape

Forum User
Full Member
Registered: 30/05/02
Posts: 138
Quote by: Dirk

You can override Configuration settings - including the theme - in siteconfig.php. See this article for details.

bye, Dirk


i did the fallback to professionall
and i can access the configuration, but none of the options work ...
ie
if i click on any of these:

Calendar
Links
Polls
Spam-X
Static Pages
XMLSitemap
Admin Home

Stories and Trackback
Theme
Blocks
Users and Submissions
Images
Languages and Locale
Miscellaneous


nothing happens - just error on page - object expected


even theese under My Account:
* Preview
* Username & Password
* About You
* Layout & Language
* Content
* Privacy


do not work


this is only happening on one domain
i installed purepro, ivy_league and pure on this domain
and it looked like themes got mixed up somehow (and/or their javascripts?)

but i reuploaded professional
and still ... the same


what can i do?

ironmax

Anonymous
Have you cleared your cache and cookies for that domain in your browser?

Michael

Status: offline

gape

Forum User
Full Member
Registered: 30/05/02
Posts: 138
i did empty all

ironmax

Anonymous
The only other option at this time is to remove all other theme directories or rename them at least, and make your default theme the professional theme. Put this line

PHP Formatted Code

$_CONF['theme'] = 'professional';
 


in the siteconfig.php file or verify that line in the file.

You should now be able to get back to your site and into your admin area. If you are still having problems, PM me with login info and the site url to the website.

Michael

Status: offline

gape

Forum User
Full Member
Registered: 30/05/02
Posts: 138
i did

looks like a javascript thing ... can not open common.js file

Status: offline

Laugh

Site Admin
Admin
Registered: 27/09/05
Posts: 1369
I was going to mention it sounds like a javascript problem. When javascript is disabled none of those links will work, though you still can save from the page you currently are on.

I would over write all of the javascript files under public_html/javascript/ to see if that fixes the problem.
One of the Geeklog Core Developers.

Status: offline

gape

Forum User
Full Member
Registered: 30/05/02
Posts: 138
did that too
the thing is - the files are on webserver - on ftp
but i can not access them from http
?!?

i can access mediagallery's js files btw - they do display in browser

Status: offline

beewee

Forum User
Full Member
Registered: 05/08/03
Posts: 969
Location:The Netherlands, where else?
Perhaps there's still another theme set in the layoutsettings in "my account"? That fooled me sometimes... Oops!
Dutch Geeklog sites about camping/hiking: www.kampeerzaken.nl | www.campersite.nl | www.caravans.nl | www.caravans.net

Status: offline

gape

Forum User
Full Member
Registered: 30/05/02
Posts: 138
as i wrote before
cant access those either
driven by same javascript i suppose

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 12/01/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Quote by: gape

the thing is - the files are on webserver - on ftp
but i can not access them from http


That's your problem then. Make sure the *.js files (and the javascript directory) have permissions such that the webserver can read them.

bye, Dirk

Status: offline

gape

Forum User
Full Member
Registered: 30/05/02
Posts: 138
Quote by: Dirk

Quote by: gape

the thing is - the files are on webserver - on ftp
but i can not access them from http


That's your problem then. Make sure the *.js files (and the javascript directory) have permissions such that the webserver can read them.

bye, Dirk


its allways my problem
if the problem is in server or in geeklog
but, the question is how to resolve this ... problem

will try with common.js on other location
... tried with js files in new dir /js
changed the path to common.js in header
and
still does not work,
but when i check source of displyed html - i see the js file, click on it - and it opens ... before it did not ...
?

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 12/01/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
You need to change the permissions of the files (and, possibly, the directory). Compare with the permissions on other files that you can access through http.

bye, Dirk

Status: offline

gape

Forum User
Full Member
Registered: 30/05/02
Posts: 138
permisions are 100% ok
dir is 755
files 644


dunno if i wrote this, but
when i was last working on this website - all was working nicely - as far as i can tell
then it was on pause for about a week
and the server - the machine hosting the domain - got upgraded - to new machine in the meantime.
since all servers are (and were before) virtual machines - there rly should not be a problem - or is it?

what is the easiest way to pinpoint the problem?
so it can be resolved ...

(soon i will do as we do with window$ - delete all and reinstall)
Razz

but usually i like to know the problem ... and resolve it without reinstall

Status: offline

gape

Forum User
Full Member
Registered: 30/05/02
Posts: 138
got it
javascript problem is resolved

the problem was in plesk - that got upgraded too
in new version it has default redirect of this particular directory
(dunno why)

http://forum.parallels.com/showthread.php?t=104921

PHP Formatted Code
# cat /etc/apache2/conf.d/javascript-common.conf
Alias /javascript /usr/share/javascript/

<Directory "/usr/share/javascript/">
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
</Directory>

All times are EDT. The time is now 05:55 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content