Welcome to Geeklog Sunday, October 25 2020 @ 08:59 pm EDT

Geeklog Forums

upgrading from 1.3 to 1.5


Status: offline

ScurvyDawg

Forum User
Full Member
Registered: 06/11/02
Posts: 523
While upgrading from 1.3. to 1.5. I got this error from the install script -

Sun May 25 13:24:14 2008 - 1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1. SQL in question: SELECT COUNT(*) FROM


If I can progress further I will update this thread.

Thank you
:doh:
 Quote

Status: offline

ScurvyDawg

Forum User
Full Member
Registered: 06/11/02
Posts: 523
Now I get this error when I go to the main page.

Sun May 25 13:24:44 2008 - 2 - main(HTTP/Request.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory @ /home/scurtxbz/system/classes/syndication/parserfactory.class.php line 31
Sun May 25 13:27:04 2008 - 2 - main(HTTP/Request.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory @ /home/scurtxbz/system/classes/syndication/parserfactory.class.php line 31
Sun May 25 13:27:35 2008 - 2 - main(HTTP/Request.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory @ /home/scurtxbz/system/classes/syndication/parserfactory.class.php line 31
 Quote

Status: offline

ScurvyDawg

Forum User
Full Member
Registered: 06/11/02
Posts: 523
So it seems to be looking for system\pear\HTTP\Request.php

the line is require_once('HTTP/Request.php'Wink;

Should I make the line explicit and point it to that file?

Hmmm
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 12/01/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
The second issue sounds like a typical problem with the PEAR classes not being in the right place.

What was the first issue and how did you get around it?

bye, Dirk
 Quote

Status: offline

ScurvyDawg

Forum User
Full Member
Registered: 06/11/02
Posts: 523
OK

So I updated the path to the pear file and now I am back to

Sun May 25 13:50:51 2008 - 1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1. SQL in question: SELECT COUNT(*) FROM
 Quote

Status: offline

ScurvyDawg

Forum User
Full Member
Registered: 06/11/02
Posts: 523
See when I updated I decided to accept the default config stuff and not use my old config the docs said I would get defaults and that was fine by me.

So is it just that I need to start tweaking the config?

I will jump in there, thanks.
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 12/01/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
The default config should work just fine. After all, it's the same as would be used for a fresh install.

Hard to tell where the SQL error is coming from. Any additional plugins on that site?

bye, Dirk
 Quote

Status: offline

ScurvyDawg

Forum User
Full Member
Registered: 06/11/02
Posts: 523
Well before upgrading i removed the only one I thought could be trouble and that was the journals plugin.

Could I have missed something to do with it almost certainly.

Ha

Do you think that might be the trouble? I will seek and destroy anything named Journal ..... :pray:
 Quote

Status: offline

ScurvyDawg

Forum User
Full Member
Registered: 06/11/02
Posts: 523
I just redid it all. Dumped my DB redid the install and all was golden. I must have missed something the first time.
 Quote

All times are EDT. The time is now 08:59 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content