Welcome to Geeklog Saturday, September 19 2020 @ 12:11 pm EDT

Geeklog Forums

No centerblock for forums


Status: offline

nikebound

Forum User
Junior
Registered: 04/11/07
Posts: 15
I have just finished installing GL1.4.1 & the forum plugin by Blaine (2.7_1.4.1).
Everything seems to be working correctly, except I cannot get the forums to show on any of the centerblocks. I have tried checking, unchecking, & rechecking the radio buttons for both enable centerblock & homepage only.
I checked the errorlog for the site & there doesn't appear to be any problems even with the lib_common.php debuggin on.
I placed lib-portalparts.php in /system along with lib-comment.php, lib-database.php, & almost all the other lib files.
./layout/theme/functions.php was replaced by the functions.php file in the tarball.
I appended the CSS information from the forum.css to the style.css
.codeblock , .quotemain, and the 3 div definitions .php, .html, and .css
I wasn't sure if the 3 divs needed to be added, but they do not appear to make any difference if removed.
any help would be appriciated.
thanks
 Quote

Status: offline

Blaine

Forum User
Moderator
Registered: 16/07/02
Posts: 1232
Location:Canada
If you did not have lib-portalparts.php in the correc place, you would not have been able to install the forum plugin.
Verify that you have
- Setup atleast one forum category and forum
- Users have access to the forum
- Added atleast 1 new topic to the forum
- Enabled the centerblock to show via the admin->forums admin settings
- User has access to the forums (assuming you are admin, then you definitely should)
Geeklog components by PortalParts -- www.portalparts.com
 Quote

Status: offline

nikebound

Forum User
Junior
Registered: 04/11/07
Posts: 15
Quote by: Blaine

If you did not have lib-portalparts.php in the correc place, you would not have been able to install the forum plugin.
Verify that you have
- Setup atleast one forum category and forum
- Users have access to the forum
- Added atleast 1 new topic to the forum
- Enabled the centerblock to show via the admin->forums admin settings
- User has access to the forums (assuming you are admin, then you definitely should)



From the statistics page:
Categories: 4
Forums:17
Topics:3
Posts:3

From the settings page:
Do you need to be registered to view posts No
Do you need to be registered to create posts No
Enable Centerblock: Yes
Homepage Only: Yes
I can work with the forums through the menu link, it just refuses to appear as a centerblock on the homepage
 Quote

Status: offline

Blaine

Forum User
Moderator
Registered: 16/07/02
Posts: 1232
Location:Canada
Does the forum version that appears in the plugin edtitor listing show as version 2.7?
Geeklog components by PortalParts -- www.portalparts.com
 Quote

Status: offline

nikebound

Forum User
Junior
Registered: 04/11/07
Posts: 15
The forum version shows 2.7 but the Geeklog version shows 1.4 not 1.4.1 like the others
 Quote

Status: offline

nikebound

Forum User
Junior
Registered: 04/11/07
Posts: 15
OK, I tracked down the problem to retrieving the forum information from the database:
in functions.inc lines 1219-1224 it sets up the SQL:
SQL: SELECT a.id, a.forum, a.name, a.date, a.lastupdated, a.last_reply_rec, a.subject, a.comment, a.uid, a.name, a.pid, a.replies, a.views, b.forum_name FROM gl_forum_topic a LEFT JOIN gl_forum_forums b ON a.forum=b.forum_id WHERE pid=0 AND b.grp_id IN (2,4,7,11,5,13,12,10,8,1,14,3,17,6,9,19,18,20,21,15) AND b.no_newposts = 0 ORDER BY lastupdated DESC LIMIT 5

which dies as:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'SQL: SELECT a.id, a.forum, a.name, a.date, a.lastupdated, a.last_reply_rec, a.su' at line 1

I am running the database on MySQL version 5 (unless godaddy is lying to me)

a test of:
SELECT a. * FROM gl_forum_topic a
results in :
#1051 - Unknown table 'a'

testing:
SELECT a. * FROM gl_forum_topic AS a
does work.

So that bit of uglyness seems to be fixed - going to have to go looking for other places that's listed
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 12/01/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Quote by: nikebound

The forum version shows 2.7 but the Geeklog version shows 1.4 not 1.4.1 like the others


That's okay. The Geeklog version displayed is the minimum version that the plugin requires.

bye, Dirk
 Quote

All times are EDT. The time is now 12:11 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content