Welcome to Geeklog, Anonymous Tuesday, January 31 2023 @ 04:09 pm EST

Geeklog Forums

Site issues after upgrade to 1.4.1 - any ideas?


Idorafan

Anonymous
tired
:helpme:

Ddin't see this one anywhere in the forums, so I figured I would post it...

I just installed a fresh copy of geeklog 1.4.1 and I am attempting to add Forum 2.6

Install of the forum went great, through the plugins menu of course...

now, when I go to my site's forum address: http://downtownyoungstown.com/forum/index.php

I get the message: An SQL error has occurred. Please see error.log for details.

So checking out the error log, I see the following:

Mon 03 Sep 2007 23:04:37 GMT+4 - 1054: Unknown column 'allow_autotags' in 'field list'. SQL in question: SELECT bid, name,type,title,content,rdfurl,phpblockfn,help,allow_autotags FROM gl_blocks WHERE name='forum_menu'
Mon 03 Sep 2007 23:04:52 GMT+4 - 1054: Unknown column 'allow_autotags' in 'field list'. SQL in question: SELECT bid, name,type,title,content,rdfurl,phpblockfn,help,allow_autotags FROM gl_blocks WHERE name='forum_menu'
Mon 03 Sep 2007 23:04:58 GMT+4 - 1054: Unknown column 'allow_autotags' in 'field list'. SQL in question: SELECT bid, name,type,title,content,rdfurl,phpblockfn,help,allow_autotags FROM gl_blocks WHERE name='forum_menu'
Mon 03 Sep 2007 23:11:16 GMT+4 - 1054: Unknown column 'allow_autotags' in 'field list'. SQL in question: SELECT bid, name,type,title,content,rdfurl,phpblockfn,help,allow_autotags FROM gl_blocks WHERE name='forum_menu'
Mon 03 Sep 2007 23:11:23 GMT+4 - 1054: Unknown column 'allow_autotags' in 'field list'. SQL in question: SELECT bid, name,type,title,content,rdfurl,phpblockfn,help,allow_autotags FROM gl_blocks WHERE name='forum_menu'


I know this is a lot to read, but any info provided could really help me as my forum is dead until I can figure this out... Thanks guys for any help you can give!!!
 Quote

Status: offline

jmucchiello

Forum User
Full Member
Registered: 08/29/05
Posts: 985
Your geeklog install is not correct. allow_autotags is a new column on the blocks table in 1.4.1. What happens when you go to the block admin screen? Can you verify that the column exists through a database tool such as phpmysqladmin?
 Quote

Idorafan

Anonymous
I figured out what the issue was just now... I imported the gl_blocks.sql file to bring my blocks over from the previous1.4.0 version...

Is there any way to convert those old backed up sql files to make them available to use with a 1.4.1 fresh install?
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Quote by: Idorafan

Is there any way to convert those old backed up sql files to make them available to use with a 1.4.1 fresh install?


:rtfm: http://www.geeklog.net/docs/install.html#upgrade
 Quote

All times are EST. The time is now 04:09 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content