Welcome to Geeklog Friday, October 22 2021 @ 04:13 pm EDT

Geeklog Forums

Menu


Status: offline

trampoline

Forum User
Full Member
Registered: 24/02/06
Posts: 392
I have installed Menu 1.6 is this compatible with the latest BETA ? also I saw it said I had to adjust the index.php of the site but no instructions were given, do I replace the index.php with one from the menu package or alter the existing one ?
I'm only asking as simple cascading menus don't seem to work,
Thanks
 Quote

Status: offline

Dazzy

Forum User
Full Member
Registered: 19/07/03
Posts: 200
Location:N. Ireland
as stated before this is an old plugin for 1.3.6

If you read the instructions again you only ever had to replace the index file if upgrading from other versions of this plugin, and I wouldn't recommend replacing it anyhow due to the amount of changes since 1.3.6.

This plugin does work with the latest beta as I tried it the other day.

This plugin was never intending for cascading menus, Blaines GLmenu is the only one as far as I know that supports that.
Dazzy
 Quote

Status: offline

trampoline

Forum User
Full Member
Registered: 24/02/06
Posts: 392
I got it working and it does say it supports cascading menu's so I will try to get that part working...
 Quote

Status: offline

Dazzy

Forum User
Full Member
Registered: 19/07/03
Posts: 200
Location:N. Ireland
Sorry forgot about the cascading menus,

set up like

test as label
test_ as url
test_test1 as url
test_test2 as url etc


Dazzy
 Quote

Status: offline

trampoline

Forum User
Full Member
Registered: 24/02/06
Posts: 392
Yep I'm trawling through that now, I'm a bit slow so still trying to understand how to set this up.
 Quote

Status: offline

trampoline

Forum User
Full Member
Registered: 24/02/06
Posts: 392
Hmm, It works but only logged in Users can see the Menu Block ??
Permissions are set so anon Users can see it ? Any idea's where I went wrong there ?
 Quote

Status: offline

Dazzy

Forum User
Full Member
Registered: 19/07/03
Posts: 200
Location:N. Ireland
make sure you also set the menu elements for anonymous access, it should have done that by default thats the way it worked for me.
Dazzy
 Quote

Status: offline

trampoline

Forum User
Full Member
Registered: 24/02/06
Posts: 392
When you say menu elements do you mean the "Block Permissions ?"
I have stumbled on something, in Safari the Block is not loading but in FireFox it is ?? Mac OS 10.4.8
 Quote

Status: offline

Dazzy

Forum User
Full Member
Registered: 19/07/03
Posts: 200
Location:N. Ireland
safari doesn't load alot of things from what I hear.

under the access rights for each element you have 4 tick boxes is the anon one ticked, if so I'm not sure where you went wrong.
Dazzy
 Quote

Status: offline

trampoline

Forum User
Full Member
Registered: 24/02/06
Posts: 392
Yep it was ticked but I had to uncheck it and check it again then it worked, but not in Safari, that browser is an embarasment, Apple should use Monzilla I think !
 Quote

Status: offline

trampoline

Forum User
Full Member
Registered: 24/02/06
Posts: 392
Quote by: trampoline

Yep it was ticked but I had to uncheck it and check it again then it worked, but not in Safari, that browser is an embarasment, Apple should use Monzilla I think !


Now not loading unless logged in ?????
I have uninstalled it and installed it again, ANON access in the tick box has been enabled, it just did not show ??? What is going on I am sure all permissions are correct.
I am using the current beta release.
Thanks for any help...
 Quote

Status: offline

casper

Forum User
Full Member
Registered: 11/02/04
Posts: 142
Location:Skien, Norway
The old menu-plugin are for version 1.3.6 as mentioned before.
It MAY be used with newer versions, but be sure to check what it does.
Your problem with elements or the entire menu disappears is that you allow that users select language.
The menu-plugin requires you specify an entry for EACH language.
Use phpmyadmin to examine the tabels, and you will see the same as the instructions tells you.
 Quote

Status: offline

trampoline

Forum User
Full Member
Registered: 24/02/06
Posts: 392
Quote by: casper

The old menu-plugin are for version 1.3.6 as mentioned before.
It MAY be used with newer versions, but be sure to check what it does.
Your problem with elements or the entire menu disappears is that you allow that users select language.
The menu-plugin requires you specify an entry for EACH language.
Use phpmyadmin to examine the tabels, and you will see the same as the instructions tells you.


I read the instructions but still am a little not understanding ??? what do I have to do exactly ? for anon users to see it ?
 Quote

Status: offline

casper

Forum User
Full Member
Registered: 11/02/04
Posts: 142
Location:Skien, Norway
Not sure, I used it on a site with no option to change language and than it worked as desired.
Fiddle around, thats how I made it work as I wanted.
I now use Blaines glMenu, for my use his menu are far more userfriendly.
 Quote

Status: offline

trampoline

Forum User
Full Member
Registered: 24/02/06
Posts: 392
Quote by: casper

Not sure, I used it on a site with no option to change language and than it worked as desired.
Fiddle around, thats how I made it work as I wanted.
I now use Blaines glMenu, for my use his menu are far more userfriendly.


Site language was set to english-utf-8 plugin was set to english, changed it to english utf-8 and it works now, thanks
 Quote

All times are EDT. The time is now 04:13 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content