Welcome to Geeklog, Anonymous Sunday, October 02 2022 @ 08:22 am EDT

Geeklog Forums

major problem with my theme axons


Status: offline

garfy

Forum User
Full Member
Registered: 01/02/05
Posts: 437
Location:EU
i think axons has finished updating his theme and i have it so when i updated my site to 1,4 i got a lot of problem

i can not use fckeditor sucessfully because part of my banner is misiing and no icons for fck editors are showing

also i tried to install chatterblock and i can not

can somoen look at my site and tell me is it possible to chenge it to original tempalte geekog has it as default

i want to keep all the banner picture and design (fonts, colors ...)

should i just change css and upload new pictures or do i have to made really hard changes in files

thank you
 Quote

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 02/15/02
Posts: 725
Quote by garfy: i think axons has finished updating his theme and i have it so when i updated my site to 1,4 i got a lot of problem

What made you think that as the site is still down. BTW which theme is it?
Quote by garfy:can somoen look at my site and tell me is it possible to chenge it to original tempalte geekog has it as default

i want to keep all the banner picture and design (fonts, colors ...)

should i just change css and upload new pictures or do i have to made really hard changes in files

thank you

Your site looks good to me so I don't understand your issue.
I see that you modified a layout (peaceful?) As for the issues with FCK, looks like you're missing {advanced_editor} in the header.thtml.
Add it and see if that helps.
Geeklog Polish Support Team
 Quote

garfy

Anonymous
I mean the axonz site is down, and i haev axonz red theme (peaceful)

is that all to include that code in header

and where exactly??

 Quote

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 02/15/02
Posts: 725
Quote by garfy:and where exactly??

Try putting this after
{plg_headercode} .

Then read here about layout changes in 1.4.0. In order to make a full advantage of Geeklog i.e . FCK etc. you have to make sure the layout you're using is up to date.

Happy updating Mr. Green
Geeklog Polish Support Team
 Quote

garfy

Anonymous
ok i did that all and as you can see there is now white border or padding around my header and footer that was not there before

i am going crazy

i can not figure it out

please
 Quote

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 02/15/02
Posts: 725
Quote by garfy: ok i did that all

And that would be Rolling Eyes Could you give more details.
Quote by garfy:as you can see there is now white border or padding around my header and footer that was not there before

Adding a theme variable can't be the reason and I have no idea what you've done see point 1.
Quote by garfy:i am going crazy
i can not figure it out

When you introduce any changes do it step by step and check the result before going any further. This way you can always roll back and save yoursefl a lot of frustration Very Happy
Geeklog Polish Support Team
 Quote

garfy

Anonymous
To use the included advanced editor (FCKeditor) you will need the following new template files:

* comment/commentform_advanced.thtml (for comments)
* submit/submitstory_advanced.thtml (for story submissions)
* admin/story/storyeditor_advanced.thtml (Admin's story editor)
* staticpages/templates/admin/editor_advanced.thtml (for the Static Pages editor, located in /path/to/geeklog/plugins)
* advanced_editor_header.thtml (included by all of the above)

You also have to add {advanced_editor} to the section of your theme's header.thtml file.

this is what i have done

also i mean there is a padding around banner and footer - the white border like 5 px wide and this is the result if i set the advanced editor in confog file to true

if i change it back to false the border dissapears

 Quote

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 02/15/02
Posts: 725
The problem might be with the new templates which as I presume you copied from professional layout.
What I would suggest is that you make the missing templates using the templates from your theme. A little time consuming but if you want to get rid of the whitespace this is the only way.
So all you have to do is to copy
commentform.thtml (in your peaceful dir) into commentform_advanced.thtml.
Then you add all required javascript (see in commentform_advanced.thtml under professional dir) repeat the steps for other files.
HTH
Geeklog Polish Support Team
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
I think the white border around the entire page is caused by FCKeditor. You have to explicitly set the padding and margin for the site body to 0 to get rid of this. See the Professional theme's header.thtml and style.css (search for "sitebody").

bye, Dirk
 Quote

Status: offline

garfy

Forum User
Full Member
Registered: 01/02/05
Posts: 437
Location:EU
i put this code in my css body tag

color: #444444;
font-family: "Lucida Grande", Helvetica, Arial, sans-serif;
padding:0px;
margin:0px;
background-color: #FFFFFF;

you see the padding and the margin is 0 and it is still giving me white border

 Quote

Status: offline

garfy

Forum User
Full Member
Registered: 01/02/05
Posts: 437
Location:EU
ok found the problem

it is css in fckfolder

it jas padding 5px

 Quote

All times are EDT. The time is now 08:22 am.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content