Welcome to Geeklog Tuesday, December 07 2021 @ 11:51 pm EST

Geeklog Forums

lib-comment.php and inmemoriam


Status: offline

deepseajunky

Forum User
Newbie
Registered: 05/12/05
Posts: 4
I have GL 1.3.11sr2 installed and just installed inmemoriam 1.3.11. Installation went fine and was able to upload some media. Now I can see the album and media placeholders but no pictures. When I click on a placeholder I get a fatal error pointing to lib-comment.php. It's supposed to be in GL/system/lib-comment.php but it's not. I looked at my original installation and it's not there either. I even re-downloaded GL 1.3.11sr2 and it's also not there. Am I loosing it here?

Any help would be appreciated... Maybe someone can just email me the file (if it's that easy).
Thanks
Mark
 Quote

Status: Banned

machinari

Forum User
Full Member
Registered: 22/03/04
Posts: 1512
Disable comments from your album editor and the error will go away.
Comments are not meant to be enabled without Geeklog 1.4.

If, after you have disabled the comment engine, you still have no thumbs, etc., then click on view full image and report the error you see there.
 Quote

Status: offline

deepseajunky

Forum User
Newbie
Registered: 05/12/05
Posts: 4
Great! No more error... but still no images, just placeholders for the images.

Two questions...
1. Is there a way (hack) to disable the "enable comments" checkbox when creating albums so my users don't run into that error again?
2. What could I have possibly done wrong to not get pictures displayed. I noticed that even on the splash page the graphic there is missing?

Thanks fo any help!
Mark
 Quote

Status: Banned

machinari

Forum User
Full Member
Registered: 22/03/04
Posts: 1512
Quote by deepseajunky:
1. Is there a way (hack) to disable the "enable comments" checkbox when creating albums so my users don't run into that error again?
yes, and I neglected this when I put out the last version. In album-editor.thtml near the end, find:
PHP Formatted Code
<input type="checkbox" name="comments" id="comments" value="1"{en_comments} />  

 
and insert a disabled attribute as follows:
PHP Formatted Code
<input type="checkbox" name="comments" id="comments" value="1"{en_comments} disabled="disabled" />  

 


Quote by deepseajunky:
2. What could I have possibly done wrong to not get pictures displayed. I noticed that even on the splash page the graphic there is missing?
The most common error would be improperly placed pear files (see install instructions). Next on the list would be improper permissions.

to get a better idea, (for IE) go to a page where you should see a larger image, not a thumbnail page, edit the address changing "browse.php" to "image.php" then hit enter. (for FireFox: right click on any image and click "view image") You should see an error come up. Please report that error.
 Quote

Status: offline

deepseajunky

Forum User
Newbie
Registered: 05/12/05
Posts: 4
Ok, I disabled the checkbox and now another dumb question... How do I unched that box Doh! - that was a mistake . I thought just changing the value to 0 would do it but that didn't work. I figure it has to do with (en-comments).

As for the placeholder problem. Here's the error I got following your instrucitions.

Fatal error: Call to undefined function: load() in /home/content/d/e/e/deepseajunky/html/freemanreunion/plugins/inmemoriam/image-functions.inc on line 180

BTW... I reuploaded my pear files, in case of ftp corruption, and rechecked my permission settings per the install instructions. I also checked that $_CONF['have_pear'] = false; in GL config.php.

Thanks
Mark
 Quote

Status: Banned

machinari

Forum User
Full Member
Registered: 22/03/04
Posts: 1512
You are going to have to double (triple) check where you placed the included pear files. The script simply isn't finding them.

Note that this is not your typical plugin installation as you must deal with placing pear files into your geeklog/system/pear/ directory as well as the usual. See the install instructions for more info.

to undo the checkmark, though it makes no difference when the box is disabled anyway, find the first occurence of $T->set_var('en_comments', $checked); in albums.php and change it to read $T->set_var('en_comments', '');.

Hope that helps
 Quote

Status: offline

deepseajunky

Forum User
Newbie
Registered: 05/12/05
Posts: 4
Thanks for all your quick responses. I'll figure that Pear thing out eventually.
Later...
Mark
 Quote

All times are EST. The time is now 11:51 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content