Welcome to Geeklog, Anonymous Thursday, December 08 2022 @ 11:37 am EST

Geeklog Forums

Error uploading files when posting stories


Status: offline

comicbookguy

Forum User
Regular Poster
Registered: 05/15/04
Posts: 97
confused
Banging your head All of a sudden I cannot upload images when posting stories. Don't know what the problem is. I am getting the following error:

Text Formatted Code
Warning: getimagesize(/tmp/phpn28Py6): failed to open stream: No such file or directory in /home/****/system/classes/upload.class.php on line 380

Warning: chmod(): No such file or directory in /home/****/system/classes/upload.class.php on line 551

 



There is nothing in my error log. Any help would be greatly appreciated.
 Quote

Status: offline

comicbookguy

Forum User
Regular Poster
Registered: 05/15/04
Posts: 97
bump
 Quote

Status: offline

frisco3

Forum User
Junior
Registered: 02/06/04
Posts: 23
Location:Burlington Vermont
I'm getting the same problem on three different websites hosted at psek.com. Is yours hosted with PSEK also?
 Quote

Status: offline

comicbookguy

Forum User
Regular Poster
Registered: 05/15/04
Posts: 97
No my site is hosted at Ezserver. Scurvydawg runs it and he is an experienced geeklog user. He actually fixed this problem for me the other day. I will post the fix for the problem ASAP.

If you are looking for a great host check out Ezserver. They do good work.
 Quote

Status: offline

frisco3

Forum User
Junior
Registered: 02/06/04
Posts: 23
Location:Burlington Vermont
I would really appreciate a fix for this. My host tried a few things but it hasn't helped the problem. They say it's not running in safe mode, and the futura program thing is up to date. I have no idea what the problem is. Help. Banging your head
 Quote

Status: offline

ScurvyDawg

Forum User
Full Member
Registered: 11/06/02
Posts: 523
yeah as Dirk alluded to in another thread it was a problem with PHP.
 Quote

Status: offline

comicbookguy

Forum User
Regular Poster
Registered: 05/15/04
Posts: 97
Doh! - that was a mistake Well...there you have it. The problem is with the latest version of PHP v4.4.1.

Your ISP probably upgraded recently and your site and any other GL's they host snarfed.

v4.4.0 works.

Sign up today at PlanetDouglas.
 Quote

Status: offline

frisco3

Forum User
Junior
Registered: 02/06/04
Posts: 23
Location:Burlington Vermont
So what should I do? Ask them to go back to the old version??? Will they do this?
 Quote

Status: offline

comicbookguy

Forum User
Regular Poster
Registered: 05/15/04
Posts: 97
I wasn't given a lot of info as to what exactly the problem is with V4.4.1 other than the fact that it was why the image uploads were failing. I do know that we are currently running on V4.4.0 so it seemed kind of obvious to me that my host reverted to an earlier version and that solved the problem.

I would contact your host and let them know that this might be causing the problem you are having. I don't know how big a deal it is to revert to an earlier version but it solved the problem we were having.

You might also try Dirk's suggestion in this thread.

Sorry I can't be any more specific than this but thats all the info I have.

BTW I checked out your site and think it looks great. What theme are you using and have you made a lot of modifications? I am thinking of refreshing the look of my site and don't recall seeing that theme before.

Good luck.
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Can't remember where I read all this, but it seems that there are some bugs in PHP 4.4.1 that are only triggered in certain server configurations (I just uploaded an image to one of my Geeklog sites running on PHP 4.4.1, so it doesn't happen everywhere). PHP 4.4.2 is already in the works and expected to be released in about 2 weeks.

From the hosting company's point of view, they have a problem now: PHP 4.4.1 fixes a couple of security issues. So when they roll back to 4.4.0, they open those again. On the other hand, customers may have problems running certain scripts on 4.4.1 ...

bye, Dirk
 Quote

All times are EST. The time is now 11:37 am.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content