Welcome to Geeklog Saturday, May 21 2022 @ 07:38 am EDT

Geeklog Forums

GUS plugin problem


Status: offline

garfy

Forum User
Full Member
Registered: 02/01/05
Posts: 437
Location:EU
Hi when i tried to view Gus under User options i get this message

An SQL error has occured. Please see error.log for details.

and when i checked the log this is what i got

Sun Jun 5 11:06:36 2005 - 1044: Access denied for user: 'altermed_reno@localhost' to database 'altermed_database'. SQL in question: CREATE TEMPORARY TABLE gl_temp20056 (
uid int(10) NOT NULL default '1',
ip varchar(20) default '0.0.0.0',
host varchar(75) default '',
page varchar(50) default '',
username varchar(16) default '',
referer varchar(255) default '',
request varchar(10) default '',
query_string varchar(255) default '',
`date` date default NULL,
`time` time NOT NULL default '00:00:00',
ua_id smallint(5) unsigned NOT NULL default '0',
KEY uid (uid),
KEY ip (ip),
KEY page (page),
KEY refer (referer),
KEY ua_id (ua_id),
KEY `date` (`date`)
)


so what is wrong please tell me
 Quote

Status: offline

rjrufo

Forum User
Regular Poster
Registered: 14/06/03
Posts: 95
It appears that GUS couldn't access the database table needed, probably because your database settings are incorrect.

I'm not sure what you meant by "view", but from the error message, it looks like you tried installing GUS? If so, you may have to check to see if any of the tables remain that GUS tries to install before the error occurs. An early version that I tested for asmaloney had an error that didn't clean up the database tables, but it only happened once. Subsequent installs went without a problem.

What version are you using? If you are using a version older than 1.2.0, I suggest that you download the latest version, it is much more refined.
 Quote

Status: offline

garfy

Forum User
Full Member
Registered: 02/01/05
Posts: 437
Location:EU
i have the latest version

not gui administration worked at first but as soon as somebody visited my site after install of GUS i could not go into gus menu in user on the left side of my site
 Quote

Status: offline

casper

Forum User
Full Member
Registered: 11/02/04
Posts: 142
Location:Skien, Norway
Hi!
Been using GUS since the start.
Now I got pagerendering-times up to 6 sec, used to be 0,4 sec.
When disabling GUS it speeds up again.
Uses GUS on two sites, one with about 1000 hits pr day, and one with only 50 hits.
The times are the same.
Had to disable GUS now, has anybody some sugestions how to fix this?
GUS tables are almost empty, so thats not the issue.
 Quote

Status: offline

asmaloney

Forum User
Full Member
Registered: 08/02/04
Posts: 214
Casper,

Since your tables are almost empty, then it must be something in the code that adds the stats to the DB. This would leave me to believe that it's some network call that's taking a long time to timeout. I suspect it's the call to gethostbyaddr().

If you could try something for me it would be helpful. In functions.inc, find the call to gethostbyaddr() in the GUS_addStats() function and change this:

PHP Formatted Code
. "', host='" . @gethostbyaddr( $_SERVER['REMOTE_ADDR'] )

 


to this:
PHP Formatted Code
. "', host='" . $_SERVER['REMOTE_ADDR']

 


Just so we can see if that's the culprit. Note that this will mean you won't get any reverse DNS lookups.

I will try to find a way to shorten the timeout for this call.

- Andy
 Quote

Status: offline

casper

Forum User
Full Member
Registered: 11/02/04
Posts: 142
Location:Skien, Norway
Tnx Andy!

Changing in functions.inc worked, the site are now back to normal Smile

 Quote

Status: offline

asmaloney

Forum User
Full Member
Registered: 08/02/04
Posts: 214

Great! I'll see if I can find a better solution for this...

- Andy
 Quote

duvide

Anonymous
the GUS seems to work ok, but I am wondering why there is the GL menu gone when I go to the stats. When I klick to see the details the menu is back.

What I haven't found so far is how to delete the stats without doing it in the DB directly.

Thank you/Frank
 Quote

duvide

Anonymous
Silly me, deleting the stuff I found just now. This was too obvious for me! Smile
...
 Quote

duvide

Anonymous
now I get this error:

Warning: fopen(/home/xxx/domains/xxx.com/public_html/gus/cache/day_php_month_6_year_2005_anon_1.html): failed to open stream: No such file or directory in /home/xxx/domains/xxx.com/gl/plugins/gus/functions.inc on line 700

any idea?

Thank you/Frank
 Quote

Status: offline

asmaloney

Forum User
Full Member
Registered: 08/02/04
Posts: 214
duvide,

This must be a bug with the cache - I must admit that I've never actually used it [ Embarassed ], but I must have changed something from the old stats that broke it.

I'll take a look at it, but in the meantime you can turn off the cache and it should work.

- Andy
 Quote

duvide

Anonymous
Thanks Andy, that did the trick with the sql error!

But I am still wondering why the menus is gone on some pages?

Tanks/Frank
 Quote

Status: offline

asmaloney

Forum User
Full Member
Registered: 08/02/04
Posts: 214
Quote by duvide:But I am still wondering why the menus is gone on some pages?


Ah. So am I Very Happy This was the behaviour of the stats plugin. Someone mentioned this a while ago and I just haven't looked into it yet.

I have a new version coming out 'Really Soon Now'. When that's done, I'll look at this and the cache issue.

- Andy
 Quote

Status: offline

asmaloney

Forum User
Full Member
Registered: 08/02/04
Posts: 214
duvide,

The menu problem can be solved by editing the following three files: comments.php, day.php, and index.php

When you find this [near the end of the files]:

$display = COM_siteHeader('none') . $display;

change it to this:

$display = COM_siteHeader() . $display;

I'll add a configuration option for this in a future version.

As for the cache thing - I'm rather busy with other projects right now and it's low priority for me, so unless someone wants to fix it and submit the fixes to me, it will be 'a while'.

- Andy
 Quote

duvide

Anonymous
thank you asmaloney, now the menus work too!
I also installed version 1.3.2 and everything works find. good work.
As for the cache, I hardly remember that there was a problem...

Frank
 Quote

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/04
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
Sorry to bug you Andy, but..
why does gus break my glmenu when I activate the user stats option - expected ')',
and I get this error:You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE ID = '1' LIMIT 1' at line 1. SQL in question: SELECT OuterFrame FROM WHERE ID = '1' LIMIT 1
when I manually go to gus/index.php
I can go to day.php and all the rest. Mysql version 4.0.21

Also how's the G2 integration going? very exciting! Big Celebration

Thanks
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com
 Quote

Status: offline

asmaloney

Forum User
Full Member
Registered: 08/02/04
Posts: 214
Quote by suprsidr: Sorry to bug you Andy, but..
why does gus break my glmenu when I activate the user stats option - expected ')',

I'm not sure what you mean here - are you talking about the $_GUS_user option in the config.php file? What so you mean by 'glmenu'?

Quote by suprsidr:
and I get this error:You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE ID = '1' LIMIT 1' at line 1. SQL in question: SELECT OuterFrame FROM WHERE ID = '1' LIMIT 1
when I manually go to gus/index.php

Do you have the $_GUS_phplinks option set to 1? I inherited that from the stats plugin, but have never tested it because I don't have phplinks installed. In fact, I don't even know what phplinks is :-)

Quote by suprsidr:
Also how's the G2 integration going?

Slowly - real life is keeping me rather busy lately. I have a plugin which installs, maps the GL admin user to the G2 admin user, and creates G2 users on the fly whenever a GL user goes to the gallery. Groups look very messy and probably won't be implemented anytime soon. After I get a couple of more things cleaned up and remove some hard-coded paths, I'll have something for a few brave souls to try. I won't put a timeline on it though...

- Andy
 Quote

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/04
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
Thanks, the phplinks to 0 fixed the index.php thing.

And by glmenu I mean the dhtml one that Blaine makes. I get a javascript error "expected')'" whenever I enable user stats function $_GUS_user=1.

I took a look at G2, but it is way beyond my skills. Not as easy as G1.
Keep up the good work.
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com
 Quote

Status: offline

asmaloney

Forum User
Full Member
Registered: 08/02/04
Posts: 214
I don't have glmenu, but I suspect he's doing something fancy with the HTML which is produced for the admin menu via plugin code. GUS returns two links here instead of just one, which probably confuses it.

If you want to 'just get it working', then try this:

1) Find line 332 in functions.php]:
PHP Formatted Code
$title .= '</a> <a href="' . $_CONF['site_url'] . '/gus/day.php' . '">[' . $LANG_GUS_blocks['today'] . ']';

2) Remove it.

If you want a more permanent solution, then you'll have to contact Blaine. If he can't do it at his end, maybe we can work together to come up with a solution.

- Andy
 Quote

All times are EDT. The time is now 07:38 am.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content