Welcome to Geeklog, Anonymous Saturday, April 13 2024 @ 09:47 am EDT

Geeklog Forums

Need to Extend New User Form


Status: offline

tech160s

Forum User
Newbie
Registered: 01/11/05
Posts: 11
Hi,
Does anyone know of addons on hacks to add more fields to the new user submission form? We wish to include Full name, Address, and possibly some more fields. I did see a section in one of the geeklog files where it allows you to put custom login code but my php is extreeemly limited.

Thanks in advance.

Richard.
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Yep, Geeklog's custom registration form is the way to go. Sample code is included in lib-custom.php. The example already asks for the full name.

Adding additional fields (like the address) is more work, of course, since that information has to be stored somewhere ...

bye, Dirk
 Quote

Status: offline

tech160s

Forum User
Newbie
Registered: 01/11/05
Posts: 11
Thanks Dirk, I managed to get it running with fulll name only, if I want to add more fields is it just a matter of adding them to the function "custom userform" like below.
Text Formatted Code
 $user_templates->set_var('ADDRESS', "Street Address");
 

And then adding to the template file?

Another question though... I found that when you try and submit an application with an email address that has already been used, there is no error message to indicate this as with the standard member application. How can I link this in?

Regards, Richard.
 Quote

tidal

Anonymous
I'm interested to know this too... there doesn't seem to be any errors messages with the custom page
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Quote by tech160s: I found that when you try and submit an application with an email address that has already been used, there is no error message to indicate this as with the standard member application.

Hmm, I'm pretty sure it does check that, but I don't have a stock 1.3.11 install to try it out now.

You could try downloading updated versions of users.php and lib-custom.php (those are drop-in replacements for Geeklog 1.3.11 only!) and see if it makes a difference (use the download links in the upper right corner).

bye, Dirk
 Quote

Status: offline

kingsley

Forum User
Junior
Registered: 03/17/05
Posts: 29
Quote by Dirk:

You could try downloading updated versions of users.php and lib-custom.php (those are drop-in replacements for Geeklog 1.3.11 only!) and see if it makes a difference (use the download links in the upper right corner).

bye, Dirk


I was trying to answer this myself and came up with this post. Nobody has posted whether it worked for them or not so I thought I would post and say that Dirk's suggestion of replacing users.php and lib-custom.php did indeed fix the problem for me.

Thanks for the great resource these forums are. I have yet to find a problem that I wasn't able to solve by comming here!

Eric
 Quote

All times are EDT. The time is now 09:47 am.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content