Welcome to Geeklog, Anonymous Wednesday, February 01 2023 @ 05:34 pm EST

Geeklog Forums

Adding Images to Stories


MommaSuperstar

Anonymous
stressed
I'm having the hardest time adding images to my stories. I'm only used to doing the normal .... to put up an image that goes somewhere when you click on it. What am I supposed to do in my Geeklog stories to get a picture to show???? Shocked

I tried adding pictures w/ the browse button, but then didn't know how to code it into the story so that it shows up.... I just keep getting stuff like:

"
The following errors occured while trying to save your story. Please correct these errors before saving

image #1, 930u3u4.gif, was not used. You must include this image in the intro or body before you can save your changes
image #2, 0383085.gif, was not used. You must include this image in the intro or body before you can save your changes
"

bcs I can't code the images into the story correctly Exclamation Banging your head .... how am I supposed to code in the pictures??? Can I get the EXACT CODE, word-for-word please?? I like to use web addresses of pictures more than saving the picture into my site then sourcing it from there, its that possible??
 Quote

MommaSuperstar

Anonymous
I wrote in the code I've been using, but it didn't show up in my post, oops Embarassed

This is what I've been trying to use (bcs it's what I always use) but it doesn't work in the Geeklog stories (with the usual ">" characters respectively (if I type those in here it won't show up... so imagine them in the code below if you will..):

a href="...." img src="..." /a
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
You have to use Geeklog' [image] tags to include images in stories. There's a paragraph on how to use those right in the story editor ...

And to post HTML code in the forum, use the CODE button in the forum editor:
Text Formatted Code
<img src="mypic.gif">
 

bye, Dirk
 Quote

MommaSuperstar

Anonymous
I still don't see it. This is what I'm typing in, and it's not working, nothing shows up:

Text Formatted Code
<img src="http://www. ... .com/folder/folder/..... .gif">
 


not working. I've also tried the normal:

Text Formatted Code
<a href="http://ww....."><img src="http://www. ... .com/folder/folder/..... .gif"></a>
 


not working

I'm a middle-weight web designer.... so I'm not the best on code, but shouldn't this be working?? I also tried doing (for the heck of it):

Text Formatted Code
[image]<img src="http://www...... .gif">[/image]
 


not working.


PLEASE HELP A LITTLE MORE?? Sad
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Forget about the IMG tag. Where you want your first image to appear, you type [image1]. Then [image2] for the second, etc.

bye, Dirk
 Quote

MommaSuperstar

Anonymous
To be a little more clear, I'm trying to focus on not having to save pictures to my computer then upload those pictures into Geeklog. Is that possible?? I can use the [imageX] control and add files ok by uploading them from my computer, but I would rather source the pictures from wherever they're coming from on the net and have them link to a page if some one clicks on them. Neutral Like this:



Text Formatted Code
<a href="http://www.whateverwebsite.com/folder/folder/page.htm"><img src="http://www.whateverwebsite.com/folder/folder/image.gif"><a/>
 
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
The IMG tag is filtered out for security reasons. If you want, you can add it to the list of allowed HTML tag for the Admin user. See the FAQ for details: Why does Geeklog remove certain HTML tags?

bye, Dirk
 Quote

MommaSuperstar

Anonymous
Ok, Thank you SO MUCH for your help. I love GEEKLOG!! Very Happy
 Quote

MommaSuperstar

Anonymous
groggy
Sad I sent you an email about a similar problem I'm having.
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Quote by MommaSuperstar: Sad I sent you an email about a similar problem I'm having.

I didn't get any emails. And I would prefer if problems would be discussed in the forums so that others can benefit from the answers, too. Unless it's something that shouldn't be discussed in public, of course.

bye, Dirk
 Quote

MommaSuperstar

Anonymous
Hi, sorry, I thought it might be easier to email you using the "email" button on this post page bcs my question here is SO LONG. Rolling Eyes

I wanted to add script tags to the admin capabilities (I added img tags for admin only and was trying to do the same thing for script so that I could include ads by Google in my stories from time to time). The problem is, I can only get about 1/2 of the Google Adsense code to save in a story (which of course produces no ads, just some script in my "edit" screen for the story I'm trying to ad the script to). Could you help me, I'm pretty sure making this work is possible, but I can't seem to write the right code for these ads.

Here's an example of the Google Adsense script I'm trying to include in a story (w/ sensitive fields given 'dummy' values):

Text Formatted Code
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "ABCDEFG";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
google_ad_format = "300x250_as";
google_ad_channel ="ABCDEFG";
google_ad_type = "text";
google_color_border = "FFFFFF";
google_color_bg = "FFFFFF";
google_color_link = "000000";
google_color_url = "CC0099";
google_color_text = "333333";
//--></script>
<script type="text/javascript"
  src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>
 


Here's how I've been trying to code the script tag into my "config" file $_CONF['admin_html']:

Text Formatted Code
'script' => array ('type' => 1, 'google_ad_client' => 1, 'google_ad_width' => 1, 'google_ad_height' => 1, 'google_ad_format' => 1, 'google_ad_channel' => 1, 'google_ad_type' => 1, 'google_color_border' => 1, 'google_color_bg' => 1, 'google_color_link' => 1, 'google_color_url' => 1, 'google_color_text' => 1, 'src' => 1, 'width' => 1, 'height' => 1, 'format' => 1, 'channel' => 1, 'color' => 1)
 


Of course this is probably terribly wrong for reasons that you can easily see that I cannot (bcs I don't completely understand how to write this type of code). It's not working (of course)... can you help me?? The ads don't show up in the published story after I save out of "edit" screen, and when I go back to the "edit" screen to see which parts of the code are still there and which parts got filtered out in the saving process... only this much of the code shows back up:

Text Formatted Code
<script type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>
 


Obviously the "src" part of the array worked, but the whole first script area just doesn't save into the story... it gets filtered out and thus the ads don't show. I've been at manipulating the script for hours and I just can't figure out how to do this on my own... I don't know what I'm doing.

Please help Sad
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Try it without the comment tags, i.e. leave out the
Text Formatted Code
<!-- ... -->
 

Also, Geeklog has some hard-coded JavaScript filtering that can not easily be turned off. It shouldn't really affect you in this case, but may produce unexpected results when you try to add JavaScript to stories.

bye, Dirk
 Quote

MommaSuperstar

Anonymous
Yeah, I can't seem to get it to work, think I'm going to give up soon. Banging your head
 Quote

MommaSuperstar

Anonymous
I think I can solve my problem differently. ...do you know a simple code I can put on one of my web pages that will display the most recent entries to a blog?? I know how to use one of the blocks in geeklog to do that (just select "portal block" and enter the feed url)... is there also a code you could give me to display that same type of info. on one of my web pages??
 Quote

Status: offline

digitalfiasco

Forum User
Chatty
Registered: 10/20/04
Posts: 42
MommaSuperstar, what's your site's URL? Would be interested in seeing what you're trying to accomplish. Blah Blah Blah Blah ...

jOe
 Quote

Status: offline

MommaSuperstar

Forum User
Newbie
Registered: 01/31/05
Posts: 3
I registered as a member (seeing as though I'm always here) Very Happy and added a new post for my last question....seeing as though it's basically a new topic all together, to view it, click
here
-MommaSuperstar :O)
 Quote

FatherDemon

Anonymous
I've tried the code listed on this page, but no luck for me.

I'm trying to link this map with the semi-interactive pushpins showing game date and score to my geeklog site.

Any advice?
 Quote

All times are EST. The time is now 05:34 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content