Welcome to Geeklog Sunday, December 05 2021 @ 03:41 am EST

Geeklog Forums

Plugins and Geeklog 1.3.10


geekyboy

Anonymous
I've upgraded Geeklog to 1.3.10 and I tried to install 4 different plugins and the installation of all of them failed.

When I try to install it, it shows a blank white page. The installation of all of them seem to stop in the middle (I checked in error.log for this), it creates the tables in the database and the group users. The Plugin Editor keeps telling me that it is not installed, I've checked that I've placed the files correctly and tried to install them multiple times but they are still not working.

The plugins I've tried are: External Pages plugin, file management plugin, faqman plugins and the menu plugin.

Is this a bug/known issue?

Any help would be much appreciated. Smile
 Quote

Status: offline

Blaine

Forum User
Moderator
Registered: 16/07/02
Posts: 1232
Location:Canada
No known isssue - what errors are you having?
Are they all the same.

Geeklog components by PortalParts -- www.portalparts.com
 Quote

geekyboy

Anonymous
Quote by Blaine: No known isssue - what errors are you having?
Are they all the same.


Yes, all the same. The installation stops half-way, it creates the group users and the tables but it still doesn't fully install. Sad
 Quote

Status: offline

Blaine

Forum User
Moderator
Registered: 16/07/02
Posts: 1232
Location:Canada
Review this post here on my site portalparts.com for some troublshooting tips. Another user having similar issues.
Geeklog components by PortalParts -- www.portalparts.com
 Quote

geekyboy

Anonymous
Quote by Blaine: Review this post here on my site portalparts.com for some troublshooting tips. Another user having similar issues.


Yes, same problem and I don't think he managed to solve it since I didn't find any solution to my problem there.

Anyone else? Smile
 Quote

Status: offline

Blaine

Forum User
Moderator
Registered: 16/07/02
Posts: 1232
Location:Canada
Err - no but I pointed out various troubleshooting ideas which I don't want to repeat yet again. You have not indicated what you have done to attempt to find what is wrong and since you or the other poster have not posted an actual error message then I have nothing else to go on.

If the plugin install is stopping - then there is an error. If you see no error message then you have error reporting off or set to not display.

Thats what I have indicated in the previous posts as well.
Geeklog components by PortalParts -- www.portalparts.com
 Quote

geekyboy

Anonymous
Quote by Blaine: Err - no but I pointed out various troubleshooting ideas which I don't want to repeat yet again. You have not indicated what you have done to attempt to find what is wrong and since you or the other poster have not posted an actual error message then I have nothing else to go on.

If the plugin install is stopping - then there is an error. If you see no error message then you have error reporting off or set to not display.

Thats what I have indicated in the previous posts as well.



At the top of your lib-common - edit the error_reporting stmt and all E_ALL to the error reporting options temporarily.


I did that already and it still gave me the same log. Sad
 Quote

Status: offline

Blaine

Forum User
Moderator
Registered: 16/07/02
Posts: 1232
Location:Canada
And how do you know that error reporting is on or that it actually will report an error?
Geeklog components by PortalParts -- www.portalparts.com
 Quote

geekyboy

Anonymous
Quote by Blaine: And how do you know that error reporting is on or that it actually will report an error?


I replaced that line with: "error_reporting( E_ALL );"

Do I have to do something else? Smile
 Quote

geekyboy

Anonymous
Update: I tried to install the File Management plugin with the line ""error_reporting( E_ALL );"" in "libcommon.php".

It showed a page:

Install/Uninstall Plugin

Installation Failed -- See your error log to find out why.

The Plugin is Not Installed


This is what's in error.log:

Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Attempting to install the filemgmt Plugin
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - executing CREATE TABLE gl_filemgmt_category (
cid int(5) unsigned NOT NULL auto_increment,
pid int(5) unsigned NOT NULL default '0',
title varchar(50) NOT NULL default '',
imgurl varchar(150) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (cid),
KEY pid (pid)
) TYPE=MyISAM
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - executing CREATE TABLE gl_filemgmt_filedetail (
lid int(11) unsigned NOT NULL auto_increment,
cid int(5) unsigned NOT NULL default '0',
title varchar(100) NOT NULL default '',
url varchar(250) NOT NULL default '',
homepage varchar(100) NOT NULL default '',
version varchar(10) NOT NULL default '',
size int(8) NOT NULL default '0',
platform varchar(50) NOT NULL default '',
logourl varchar(250) NOT NULL default '',
submitter int(11) NOT NULL default '0',
status tinyint(2) NOT NULL default '0',
date int(10) NOT NULL default '0',
hits int(11) unsigned NOT NULL default '0',
rating double(6,4) NOT NULL default '0.0000',
votes int(11) unsigned NOT NULL default '0',
comments tinyint(2) NOT NULL default '1',
PRIMARY KEY (lid),
KEY cid (cid),
KEY status (status),
KEY title (title(40))
) TYPE=MyISAM
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - executing CREATE TABLE gl_filemgmt_filedesc (
lid int(11) unsigned NOT NULL default '0',
description text NOT NULL,
KEY lid (lid)
) TYPE=MyISAM
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - executing CREATE TABLE gl_filemgmt_broken (
reportid int(5) NOT NULL auto_increment,
lid int(11) NOT NULL default '0',
sender int(11) NOT NULL default '0',
ip varchar(20) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (reportid),
KEY lid (lid),
KEY sender (sender),
KEY ip (ip)
) TYPE=MyISAM
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - executing CREATE TABLE gl_filemgmt_votedata (
ratingid int(11) unsigned NOT NULL auto_increment,
lid int(11) unsigned NOT NULL default '0',
ratinguser int(11) NOT NULL default '0',
rating tinyint(3) unsigned NOT NULL default '0',
ratinghostname varchar(60) NOT NULL default '',
ratingtimestamp int(10) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (ratingid),
KEY ratinguser (ratinguser),
KEY ratinghostname (ratinghostname),
KEY lid (lid)
) TYPE=MyISAM
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - executing CREATE TABLE gl_filemgmt_downloadhistory (
uid mediumint(8) NOT NULL default '0',
lid int(11) NOT NULL default '0',
remote_ip varchar(15) NOT NULL default '',
date datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
KEY lid (lid),
KEY uid (uid)
) TYPE=MyISAM
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Success - Created table
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Attempting to create filemgmt admin group
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - ...success
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - About to save group_id to vars table for use during uninstall
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - 1062: Duplicate entry 'filemgmt_admingrp_id' for key 1. SQL in question:
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Attempting to unregister the Forum plugin from Geeklog
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing Table gl_filemgmt_category
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing Table gl_filemgmt_filedetail
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing Table gl_filemgmt_filedesc
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing Table gl_filemgmt_broken
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing Table gl_filemgmt_votedata
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing Table gl_filemgmt_downloadhistory
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing filemgmt Admin Group
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing root users from Admin Group of filemgmt
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing filemgmt User Group
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing root users from Users Group of filemgmt
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing filemgmt.edit feature and rights to it
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - DELETE FROM gl_access WHERE acc_ft_id =
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing filemgmt.user feature and rights to it
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - DELETE FROM gl_access WHERE acc_ft_id =
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - Removing filemgmt.upload feature and rights to it
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - DELETE FROM gl_access WHERE acc_ft_id =
Sat Dec 25 01:29:58 2004 - ...success



Looks like the error is this line:

Sat Dec 25 01:29:58 2004 - 1062: Duplicate entry 'filemgmt_admingrp_id' for key 1. SQL in question:

I've no idea what it means though. Any help would be much appreciated. Smile

Thanks Blaine. Smile
 Quote

Status: offline

Blaine

Forum User
Moderator
Registered: 16/07/02
Posts: 1232
Location:Canada
Atleast in this case you have an error message. Try the install again, I suspect the duplicate key error may not appear the second time.

When a plugin install failes due to a reported error, it will un-install itself and any database updates that have been made. The previous install attempts may have left a partially installed plugin since it did not error out.

Verify that you have error_reporting enabled in your php.ini file as well.
Do you have a link to your sites phpinfo output?
Geeklog components by PortalParts -- www.portalparts.com
 Quote

geekyboy

Anonymous
Quote by Blaine: Atleast in this case you have an error message. Try the install again, I suspect the duplicate key error may not appear the second time.

When a plugin install failes due to a reported error, it will un-install itself and any database updates that have been made. The previous install attempts may have left a partially installed plugin since it did not error out.


Thanks Blaine! I tried to re-install it and it worked! Big Celebration

Thanks a lot! Smile
 Quote

All times are EST. The time is now 03:41 am.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content