Welcome to Geeklog Sunday, September 15 2019 @ 08:46 pm EDT

Geeklog Forums

RDF/XML Help


Status: offline

eyecravedvd

Forum User
Full Member
Registered: 09/06/03
Posts: 152
I've searched the web and have found no answers. I'm trying to figure out why my feed won't open in the browser like this one.

ACatExperience.com RDF Feed

Mine forces you to open the file using a different program

EyeCraveDVD.com RDF Feed

Is it coding within GL or is it server side? If it's server side what do I need to get installed on the server (Linux/Apache) to display it like the first URL?
Shane | www.EyeCraveDVD.com

Status: offline

mrjeff

Forum User
Chatty
Registered: 28/01/04
Posts: 36
I looked at your rdf file and noticed this at the top
PHP Formatted Code
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>
<!DOCTYPE rss PUBLIC "-//Netscape Communications//DTD RSS 0.91//EN"
 "http://my.netscape.com/publish/formats/rss-0.91.dtd">

 

Try removing it, and see if that works, as its the only thing I can see that would cause this. Also make sure you are using a plain text editor.

Jeff

"friends don't help friends run windows"

Status: offline

r_f_o_t

Forum User
Full Member
Registered: 30/07/03
Posts: 241
Location:Illinois
More than likely it's because your server has the "proper" MIME type set to
PHP Formatted Code
application/rdf+xml   rdf
 

while the other site does not, so it uses apache's
PHP Formatted Code
DefaultType text/plain
 

rendering any mime types not listed in the mime.types config as plain text.

If you have control over the server, you could remove that MIME type and it would render as plain text. If not, maybe an htaccess could override the MIME types, not sure though. It's late and I'm too tired to research htaccess stuff right now.

HTH,

Chuck
Too many hands on my time.

Status: offline

eyecravedvd

Forum User
Full Member
Registered: 09/06/03
Posts: 152
I can't change the MIME types, nor does removing that DOCTYPE help.
Shane | www.EyeCraveDVD.com

Status: offline

eyecravedvd

Forum User
Full Member
Registered: 09/06/03
Posts: 152
I changed the extension to *.xml and it fixed the problem.
Shane | www.EyeCraveDVD.com

Status: offline

eyecravedvd

Forum User
Full Member
Registered: 09/06/03
Posts: 152
Oh BTW here's the new file
Shane | www.EyeCraveDVD.com

All times are EDT. The time is now 08:46 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content