Welcome to Geeklog Wednesday, December 13 2017 @ 08:10 am EST


Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 15/02/2002
Posts: 725
I've been updating the plugin and now looking for anyone interested in testing it.
I've removed the hardcoded language, so it would be easier to make translations.
Improved some error handling.
Fixed the paths.
And other.
To update just replace the files but prior to that please backup your existing copy
So if you interested in testing mail or PM me and I'll send you an evaluation copy.
Thanks a lot
Geeklog Polish Support Team

Status: offline

beewee

Forum User
Full Member
Registered: 05/08/2003
Posts: 969
Location:The Netherlands, where else?
OK, have installed it and listed some ads. I wasn't pleased with the thumbnail size, found out that the thumbnail size is not only configured in functions.inc but also in detail.php.
So please delete the hardcode sizes in detail.php and add a vspace and hspace tag.

Uploading images only worked with CHMOD 777, not 755.

But so far so good, it works fine!
Details for the future: still some hard coded text, lousy templates, but the earlier errors are gone anyway.

BTW does the license allow to remove the zClassifieds vignette?

Robin, many thanx for your efforts!
Dutch Geeklog sites about camping/hiking: www.kampeerzaken.nl | www.campersite.nl | www.caravans.nl | www.caravans.net

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 15/02/2002
Posts: 725
First of all thank you for your time beewee
Quote by beewee:So please delete the hardcode sizes in detail.php and add a vspace and hspace tag.

I'm not sure if I can do that. The problem is that thumbs restriction is based on size (>=10kb) and this means uploading big images in terms of H&W so there must be a fixed size set. Have you tested it?

Quote by beewee:Uploading images only worked with CHMOD 777, not 755.

Gotta investigate this one.

Quote by beeweeBig Grinetails for the future: still some hard coded text, lousy templates, but the earlier errors are gone anyway.

Could you give some examples of hardcoded text, it must have slipped through my eyes
Templates: actually there are none at the moment Big challenge for the future.
Glad to hear that at least some of the errors have gone away.

Quote by beewee:BTW does the license allow to remove the zClassifieds vignette?

Not sure about this one. Below an excerpt from original readme:

COPYRIGHTS:

Please feel free to distribute this program. However you have to obtain the copyrights information
with this program.

Please don't remove the copyrights information within the page unless authorized. Copyrights information
in acceptable form is allowed.

Before I started working on this plugin I tried to contact the author (Alan Zhao love1001_98@yahoo.com) however with no luck Looks like this script has become an abandonware.
Geeklog Polish Support Team

Status: offline

newblogger

Forum User
Regular Poster
Registered: 22/08/2004
Posts: 107
Location:Virginia Beach
I would like to be a tester please send me a link for the download.
Got Hot wheels? http://www.dcmotoring.com

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 15/02/2002
Posts: 725
Quote by newblogger: I would like to be a tester please send me a link for the download.

Thank you newblogger for your interest. I haven't published this yet to avoid any confusion. I will send you a copy via email.
Cheers
Robert
Geeklog Polish Support Team

Status: offline

newblogger

Forum User
Regular Poster
Registered: 22/08/2004
Posts: 107
Location:Virginia Beach
so far so good, where do i go to change the variable for the length that an ad can run, i would like to add a 3 day option. please advise
Got Hot wheels? http://www.dcmotoring.com

Status: offline

newblogger

Forum User
Regular Poster
Registered: 22/08/2004
Posts: 107
Location:Virginia Beach
any words on creating groups, so that paid users can post, and non-paid can view, also i want to make the classifieds only viewable by registered users where do i set this up at? i'm guessing in functions.inc but where?

Got Hot wheels? http://www.dcmotoring.com

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 15/02/2002
Posts: 725
Quote by newblogger:i would like to add a 3 day option. please advise

That would be in list.php, look for this and add your choice there:
PHP Formatted Code
echo "      <td width=\"130\" height=\"30\">$LANG_ADVT[ad_duration]</td>\n";
                echo "      <td width=\"370\" height=\"30\"><select size=\"1\" name=\"days\">\n";
                echo "        <option>15</option>\n";
                echo "        <option>30</option>\n";
                echo "        <option>45</option>\n";
                echo "        <option>60</option>\n";
                echo "        <option>90</option>\n";
                echo "        <option>120</option>\n";
                echo "        <option>365</option>\n";

 


------EDIT--------
This was added to RC1. Now users can assign as many days as neded.
Geeklog Polish Support Team

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 15/02/2002
Posts: 725
Quote by newblogger: any words on creating groups, so that paid users can post, and non-paid can view

There is a workaround. First of all get yourself the Group Access tool by Blaine.
With the tool remove advt.edit feature from Logged-in Users group.
Create a group ADVT Premium Users and assign to that group advt.edit feature. Then add "premium" users to that group. Hope that helps

Quote by newblogger: i want to make the classifieds only viewable by registered users where do i set this up at?

That would require some modification of zClassified files (detail.php), adding the check whether you're logged or not. Currently there is no restriction to that but it's feasible, I hope.
Geeklog Polish Support Team

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 15/02/2002
Posts: 725
You can find the zClassified 1.0 RC 1 here.
Following newblogger's question about different timing of ads I changed that so now it's up to you for how long an add will be on.

Update instructions:
1. Backup your original files.
2. Copy the content of the archive
3. Don't worry about DB because it hasn't been changed (yet )

Of course waiting for your feedback on ... everything realated to zClassified
Thank you
Geeklog Polish Support Team

Status: offline

beewee

Forum User
Full Member
Registered: 05/08/2003
Posts: 969
Location:The Netherlands, where else?
But how can I prevent showing the My Account / Place new Add links to anonymous visitors?

Remove them from the files/templates and put them in a block?

::: edit :::
Yes, but it's quite a job, commenting out all the lines in the different files
Dutch Geeklog sites about camping/hiking: www.kampeerzaken.nl | www.campersite.nl | www.caravans.nl | www.caravans.net

Status: offline

k74

Forum User
Full Member
Registered: 19/09/2004
Posts: 128
Location:Australia
excited
Thanks Robin for this great plugin. All looks great so far, just starting to muck around with it before going online with it. I like the idea about premiun users which I would like to look into before going online. I will keep you up to date with any thing i find and let you know my uRL when online.


Regards

Kev
Live everyday as if it was your last!

Status: offline

beewee

Forum User
Full Member
Registered: 05/08/2003
Posts: 969
Location:The Netherlands, where else?
The template is still a bit tricky, with all the fontsizes and bgcolors in the PHP files, but I can cope with that.

Now I'm testing and templating it again I found out that I'm missing something which might be important for all users: a field for the price, which willo have to be displayed in the list as well....

How can I add an extra field?
Dutch Geeklog sites about camping/hiking: www.kampeerzaken.nl | www.campersite.nl | www.caravans.nl | www.caravans.net

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 15/02/2002
Posts: 725
Quote by beewee:How can I add an extra field?

First of all you would need to add a new filed in gl_advt_ads table called price. Then there would be a need for modifying list.php and detail.php files i.e. new field and sql's.
I will add it to the next RC.
Geeklog Polish Support Team

Status: offline

k74

Forum User
Full Member
Registered: 19/09/2004
Posts: 128
Location:Australia
Robin is it possible to make a change for the next RC that will enable admin to allocate wether or not a user can add an ad or not? Or is it possible to leave users ' List an add' enabled but have all user submissions placed in an approval list for admin to approve before diplaying ads.
Also is it possible to limit the number of ads a user can list. or can this be added to admin functions in future RC's.

Regards

Kev
Live everyday as if it was your last!

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 15/02/2002
Posts: 725
Quote by beewee: The template is still a bit tricky, with all the fontsizes and bgcolors in the PHP files, but I can cope with that.

Now I'm testing and templating it again I found out that I'm missing something which might be important for all users: a field for the price, which willo have to be displayed in the list as well....

How can I add an extra field?


On the second thought I came up with an alternative solution that doesn't require any changes to db and consecutive changes in many files. This solution is not limited to one field like price but allows you to add more information. It's not very elegant and requires a minimum html knowledge of a submitter.
All you need to do is to add this code
PHP Formatted Code
<hr><br>
<b>Additional Information</b>
<p><b>Info 01:</b> e.g. Make</p>
<p><b>Info 02:</b> e.g. Price</p>
<p><b>Info 03:</b> e.g. Origin</p>
<p><b>Info 04:</b> e.g. Mileage</p>
<p><b>Info 05:</b> e.g. Year</p>
<p><b>Info 06:</b> e.g. Color</p>
<p><b>Info 07:</b> e.g. Engine</p>
 

to list.php to this line (29
PHP Formatted Code
                echo "      <td width=\"370\"><textarea rows=\"8\" name=\"descript\" cols=\"40\" maxlength=\"1000\"></textarea></td>\n";
 

so it looks like this
PHP Formatted Code
echo "      <td width=\"370\"><textarea rows=\"8\" name=\"descript\" cols=\"40\" maxlength=\"1000\"><hr><br>
<b>Additional Information</b>
<p><b>Info 01:</b> e.g. Make</p>
<p><b>Info 02:</b> e.g. Price</p>
<p><b>Info 03:</b> e.g. Origin</p>
<p><b>Info 04:</b> e.g. Mileage</p>
<p><b>Info 05:</b> e.g. Year</p>
<p><b>Info 06:</b> e.g. Color</p>
<p><b>Info 07:</b> e.g. Engine</p></textarea></td>\n"
;
 

You can prepare a default code and users will have the option to add or remove it.
You can see it here

If you have any of WSIWYG editors enabled it would look OK.
Just a quick workaround. Let me know what you think.
Geeklog Polish Support Team

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 15/02/2002
Posts: 725
Quote by k74: Robin is it possible to make a change for the next RC that will enable admin to allocate wether or not a user can add an ad or not?

I think this has been discussed earlier (up this thread about Premium users).
Quote by k74:Or is it possible to leave users ' List an add' enabled but have all user submissions placed in an approval list for admin to approve before diplaying ads.

It's defenitely on my to do list. But when ... God only knows
Quote by k74:Also is it possible to limit the number of ads a user can list. or can this be added to admin functions in future RC's.

I will put it in my to do list
Thank you for your feedback
Geeklog Polish Support Team

Status: offline

beewee

Forum User
Full Member
Registered: 05/08/2003
Posts: 969
Location:The Netherlands, where else?
On the second thought I came up with an alternative solution that doesn't require any changes to db and consecutive changes in many files. This solution is not limited to one field like price but allows you to add more information. It's not very elegant and requires a minimum html knowledge of a submitter.

Robin, many thanks for your efforts. Since I found out that most of my members are completely insane I'm afraid they would make a complete mess of this. And I would like to show the price in the adds-list also.

Now comes a very dumb, unpolite and mean question, so I please accept my sincere apologies:
I will add it to the next RC.

Any idea when?
Dutch Geeklog sites about camping/hiking: www.kampeerzaken.nl | www.campersite.nl | www.caravans.nl | www.caravans.net

Status: offline

beewee

Forum User
Full Member
Registered: 05/08/2003
Posts: 969
Location:The Netherlands, where else?
Hey, you've already uploaded RC2...you make me very happy, thanx Robin!
Dutch Geeklog sites about camping/hiking: www.kampeerzaken.nl | www.campersite.nl | www.caravans.nl | www.caravans.net

Status: offline

Robin

Forum User
Full Member
Registered: 15/02/2002
Posts: 725
Quote by beewee: Hey, you've already uploaded RC2...you make me very happy, thanx Robin!

Yes I have I didn't make a proper announcement because I knew you would not have missed it
Hey you happy, me happy
As usual waiting for some feedback
Geeklog Polish Support Team

All times are EST. The time is now 08:10 am.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content