Welcome to Geeklog, Anonymous Tuesday, December 06 2022 @ 12:46 pm EST

Geeklog Forums

Image upload trouble


Whitfield

Anonymous
Hello again.

Well I updated our site awhile back, and made it a little sexier. Thing is, I haven't made a story since with an image attached (Using the [image1_left] function).

Today, I was trying to edit a current story and give it a picture, but I got this message after my Mozilla thought about it for awhile.

Upload of haloween_028.jpg failed.
Chmod of haloween_028.jpg to 0644 failed

Any ideas if I messed something up?

Thanks.

Site is www.whitfieldband.com
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Enable the debugging option in config.php and see if that provides any insight:
Text Formatted Code
// Uncomment the following line if you experience problems with the image
// upload. Debug messages will be added to the error.log file.                
// $_CONF['debug_image_upload'] = true;
 

bye, Dirk
 Quote

Whitfield

Anonymous
Well, I came across a lot of other useful option changes there, but after a thorough search (Even used the Notepad "Find" function) there doesn't appear to be a Debug bit in my Config.php. Is my file old or something? Or did you mean for me to inject the code into the PHP file?

Cheers.

Sam.
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Quote by Whitfield: there doesn't appear to be a Debug bit in my Config.php.

Erm ... Which Geeklog version are you on? This option has been in config.php for quite a while.

bye, Dirk
 Quote

Whitfield

Anonymous
Oh gee. Um, is there a way to tell which version I am on?! I have never updated it, so probably pretty old.

Ok, so if I were to update, would it change any of my scheme modifications? If not, I guess I just need to know which update to get.

Hopefully it isn't much of a process.

Cheers,

Sam.
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Quote by Whitfield: Oh gee. Um, is there a way to tell which version I am on?!

Look for "VERSION", near the end of config.php. It should also be listed after the "Version Test" link in your admin block (again, unless you're on a really old version). Try clicking on that link, while you're there ...


Quote by Whitfield: Ok, so if I were to update, would it change any of my scheme modifications?

If you mean the theme, then yes, that will have to be updated. Check the documentation for details.


Quote by Whitfield: If not, I guess I just need to know which update to get.

If you're not on any 1.3.11 variant, grab the complete 1.3.11sr2 tarball and follow the instructions.

bye, Dirk
 Quote

Whitfield

Anonymous
Just curious, how old is:
The Geeklog version you are running (1.3.8-1sr4

Embarassed
 Quote

Status: offline

Dirk

Site Admin
Admin
Registered: 01/12/02
Posts: 13073
Location:Stuttgart, Germany
Two more months and it's having its second birthday ...

bye, Dirk
 Quote

All times are EST. The time is now 12:46 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content