Welcome to Geeklog Monday, November 20 2017 @ 09:41 pm EST


Status: offline

Zippo

Forum User
Chatty
Registered: 08/07/2011
Posts: 53
angry
I am looking for a chat / shoutbox INSIDE GeekLog.

jQchat looks nice, but I can not get it to work inside Geeklog 1.8.0 (block does not work properly)
On the developers site, I cannot find anything about jQchat... so it seems that support development is stopped.

Also Chatterbox I can not get to work.

Intra Messenger is nice, but except authentication, it is totally outside GeekLog.


Anybody has something (made or adapted)?

Status: offline

::Ben

Forum User
Full Member
Registered: 14/01/2005
Posts: 1569
Location:la rochelle, France
I tryed jQchat on geeklog 1.8.0 and it is working on live site but it does not on local site (wamp).

Ben
I'm available to customise your themes or plugins for your Geeklog CMS

Status: offline

Zippo

Forum User
Chatty
Registered: 08/07/2011
Posts: 53
I know.... also I made a change of the emoticons path... (which was not working in the wamp), but I still cannot type anything in the wamp.

And the wamp is just the feature what I'm looking for.
(I visited the authors site, but it is not under downloads, they are running the live chat part on their site.)
Left a comment, asking for an update.

- I found also a different shoutbox... but I cannot get it to work in a block Frown

- I tried chatterbox... crashed my site (see my post in feedback)

But hosting a game clan, an inside chat/messenger would complete the site.

Status: offline

Laugh

Site Admin
Admin
Registered: 27/09/2005
Posts: 1240
The author still does work on Geeklog stuff (though I do not know his plans for jQchat). I would try contacting him directly using his contact us form

http://www.flashyourweb.com/profiles.php?uid=3
One of the Geeklog Core Developers.

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
make sure you're not calling a second version of jquery after jQchat's javascript is included.

use firebug to check for javascript errors.

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

Zippo

Forum User
Chatty
Registered: 08/07/2011
Posts: 53
Quote by: suprsidr

make sure you're not calling a second version of jquery after jQchat's javascript is included.

use firebug to check for javascript errors.

-s



I am sure you know what you are talking about.
I am sorry to say.... "I don't." Rolling Eyes

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
first step, get firebug for firefox.
Then open the firebug console and reload your page.
report any errors here.

If your wamp is reachable send me the url.

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
looks like geeklog's data directory is not writable, no chat.txt is being created http://kom.ninanauk.net/data/
and this directory should not be reachable vis the internet.
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

Zippo

Forum User
Chatty
Registered: 08/07/2011
Posts: 53
Strange conclusion... I see created files (342542536........ . cache) in the data dir.
(If the dir is reachable.. you could have seen those too.)

Dir was 755, I changed him into 777.

Status: offline

Zippo

Forum User
Chatty
Registered: 08/07/2011
Posts: 53
My webroot is: ninanauk net /kom
Addon domain: kom ninanauk net
Redirected: kom ninanauk net TO kom ninanauk net /public_html

All dirs to be protected have an empty index.html so that the dir is not listed.

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
You have a server/configuration problem, this is not an issue w/ jQchat

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

Zippo

Forum User
Chatty
Registered: 08/07/2011
Posts: 53
Yes, I already fixt it.... db_config.php was damaged...
(I do not have an idea how that happended)

Status: offline

Zippo

Forum User
Chatty
Registered: 08/07/2011
Posts: 53
Oops!

I just remebered I diasbled the wamp block.

Block is now enabled... you should be able to debug now.

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
I already debugged, the chat.txt and related files are not being created in $_CONF['path_data']
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

Zippo

Forum User
Chatty
Registered: 08/07/2011
Posts: 53
Can you (or I with instructions) fix it?

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
I would not be able to check/do anything w/out ftp access
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
So is this the installation in public_html/beta?
if so, where is geeklog's plugins directory? I see a plugins directory, but it sure does not belong to geeklog.
Also cpanel does not allow you to have writable directories and files in a public space - I'm sure your error logs are full of errors.
you also have many php warning regarding fopen not being able to find error.log missing log directory as well as the data directory.

A cpanel environment is perfectly suited for geeklog sites as it allows directories outside of the web root(unlike plesk)

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

Zippo

Forum User
Chatty
Registered: 08/07/2011
Posts: 53
I tried to send you my site map...
All I get is "Spam detetected... Message deleted!", hetre and in mail Frown

I'll try again. (Send me a normal emailaddres so I can explain. if you need more info)

Exclamation /kom is the one. Directly from webroot (/public_html/beta is the old one) Exclamation

/kct will be a second one Directly from webroot (/public_html/kappa is the old one. now running!)

As soon kom is running completely a copy will be made into kct.

I play Grepolis on 2 worlds, I want for each world a GeekLog running.

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
Ok, here is what I found.
javascript errors from the flicker plugin - setting javascript in the head whereas all other js is in the footer(Ben, heads up)

Relative paths in jQchat break when geeklog is not in the site's root.(that's me)

jQuery plugin forcing jsonp on all ajax requests - looking into that now(Ben, heads up)

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
Switched my plugin to jsonp which fixed the immediate issue, but forcing jsonp still needs to be investigated.
I have not looked, but the jQuery plugin is probably using jQuery.ajaxSetup().

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

All times are EST. The time is now 09:41 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content