Welcome to Geeklog Tuesday, October 15 2019 @ 11:18 pm EDT

Geeklog Forums

Newsletter. Problem with links and images


Status: offline

Pushkar

Forum User
Regular Poster
Registered: 14/04/09
Posts: 99
Location:Ukraine, Kyiv
I have installed Newsletter plugin to my Geeklog Site. After that i send my first letter by this plugin. In text I used images and links. But on my e-mail I got a text without images and links. In that place I see:

http://s006.radikal.ru/i215/1101/b0/87c4dc85e986.jpg

PHP Formatted Code

for link:

<a onclick="return im_fixA(this);">link</a>

for image:

<a onclick="return im_fixA(this);" title="\&quot;??????????" ????????????????="" ????????\=""><img alt="\&quot;\&quot;" height="\&quot;443\&quot;" width="\&quot;550\&quot;">


Please help me fix it. Thanks

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/04
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
Your images and links need to be fully qualified urls.
Correct:
PHP Formatted Code
<img src="http://mysite.com/my_image.jpg"/>

Incorrect:
PHP Formatted Code
<img src="../my_image.jpg"/>


Same is true for links.
Correct:
PHP Formatted Code
<a href="http://mysite.com/index.php">My site</a>

Incorrect:
PHP Formatted Code
<a href="/index.php">My site</a>


Coding html email is a pain. Html clients all handle html differently.
An excellent article on the matter http://articles.sitepoint.com/article/code-html-email-newsletters.

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

Pushkar

Forum User
Regular Poster
Registered: 14/04/09
Posts: 99
Location:Ukraine, Kyiv
I have put a correctly url's and images adresses

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/04
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
I have put a correctly url's and images adresses

And what? it's working?
Or same issue?

-s

FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

Pushkar

Forum User
Regular Poster
Registered: 14/04/09
Posts: 99
Location:Ukraine, Kyiv
Quote by: suprsidr

I have put a correctly url's and images adresses

And what? it's working?
Or same issue?

-s


I put correctly links from the start. it isn't working correctly

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/04
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
<a onclick="return im_fixA(this);">link</a>

and
<a onclick="return im_fixA(this);" title="\&quot;??????????" ????????????????="" ????????\=""><img alt="\&quot;\&quot;" height="\&quot;443\&quot;" width="\&quot;550\&quot;">

You are not using onclick in your links are you? That simply is not allowed in html email.
These must be what your email client/service use as replacement. I don't believe geeklog would make those replacements.


Do you get the same result with other email services like gmail, yahoo, hotmail ...

I'll PM my test email and if you can have the newsletter plugin send me a copy.

-s


FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

Pushkar

Forum User
Regular Poster
Registered: 14/04/09
Posts: 99
Location:Ukraine, Kyiv
Quote by: suprsidr

<a onclick="return im_fixA(this);">link</a>

and
<a onclick="return im_fixA(this);" title="&quot;??????????" ????????????????="" ????????=""><img alt="&quot;&quot;" height="&quot;443&quot;" width="&quot;550&quot;">

You are not using onclick in your links are you? That simply is not allowed in html email.
These must be what your email client/service use as replacement. I don't believe geeklog would make those replacements.


Do you get the same result with other email services like gmail, yahoo, hotmail ...

I'll PM my test email and if you can have the newsletter plugin send me a copy.

-s



in gmail i get this:

PHP Formatted Code
<a>link</a>
<a title="\&quot;??????????"><img alt="\&quot;\&quot;" width="\&quot;550\&quot;" height="\&quot;443\&quot;"></a>


i was send you a newsletter

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/04
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
in gmail i get this:

PHP Formatted Code
<a>link</a>
<a title="\&quot;??????????"><img alt="\&quot;\&quot;" width="\&quot;550\&quot;" height="\&quot;443\&quot;"></a>


And what exactly was the html in your newsletter that resulted in those examples?

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/04
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
Ok, I got the newsletter.

Lets make sure geeklog is not filtering your html as its very strange that the links set in the footer by the plugin do not get stripped.

Geeklog Admin -> Configuration -> Geeklog -> Miscellaneous -> HTML Filtering -> Skip HTML Filter for Root? -> Set to TRUE

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

Pushkar

Forum User
Regular Poster
Registered: 14/04/09
Posts: 99
Location:Ukraine, Kyiv
Quote by: suprsidr

Ok, I got the newsletter.

Lets make sure geeklog is not filtering your html as its very strange that the links set in the footer by the plugin do not get stripped.

Geeklog Admin -> Configuration -> Geeklog -> Miscellaneous -> HTML Filtering -> Skip HTML Filter for Root? -> Set to TRUE

-s


Yes it is set to TRUE :banghead:

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/04
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
I copied the html from your newsletter the way it displays on yoursite into my test site newsletter, and it sent fine - no stripping.

Don't use the advanced editor, and try again.

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

Pushkar

Forum User
Regular Poster
Registered: 14/04/09
Posts: 99
Location:Ukraine, Kyiv
Quote by: suprsidr

I copied the html from your newsletter the way it displays on yoursite into my test site newsletter, and it sent fine - no stripping.

Don't use the advanced editor, and try again.

-s


I try with html-mode - not helps Frown

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/04
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
I don't think its an issue with the newsletter plugin.
The plugin is displaying your saved newsletter just fine.
I even test sent the same html from within my newsletter plugin no issue.(Pm me your email and I'll send to you as well)

So the issue has to be with the email services stripping what they have determined to be unsafe content.
Hotmail replaces your image with i_safe.gif so I believe the issue lies there.

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

Pushkar

Forum User
Regular Poster
Registered: 14/04/09
Posts: 99
Location:Ukraine, Kyiv
I have upgrade my geeklog site to 1.7.1 version, but plugin still not working Frown this problem was only in my case?

Status: offline

::Ben

Forum User
Full Member
Registered: 14/01/05
Posts: 1569
Location:la rochelle, France
Hi. The newsletter plugin is working for me on a geeklog 1.7.1 site.

::Ben
I'm available to customise your themes or plugins for your Geeklog CMS

Status: offline

Pushkar

Forum User
Regular Poster
Registered: 14/04/09
Posts: 99
Location:Ukraine, Kyiv
Quote by: cordiste

Hi. The newsletter plugin is working for me on a geeklog 1.7.1 site.

::Ben


can you send me a link for download your newsletter plugin? maybe your version is newest than 1.0.8?

P.S. could it possible that the problem is in language of my site (russian)?

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/04
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
Sorry, 1.0.8 is the latest.

Does your geeklog use SMTP or PHP mail?

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

Pushkar

Forum User
Regular Poster
Registered: 14/04/09
Posts: 99
Location:Ukraine, Kyiv
Quote by: suprsidr

Sorry, 1.0.8 is the latest.

Does your geeklog use SMTP or PHP mail?

-s



I don't know. where I can check this?

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/04
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
If you don't know its most likely php mail
yoursite.com/admin/configuration.php -> Geeklog -> Site -> Mail -> Mail Settings[backend]
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/04
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
Forget my previous query, we can figure this out here.
go to yoursite.com/admin/mail.php
paste the contents of one of your newsletters there, and send it to yourself.
This cuts newsletter out of the equation.

-s
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

All times are EDT. The time is now 11:18 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content