Welcome to Geeklog Tuesday, November 21 2017 @ 09:06 pm EST


bretthoward

Anonymous
I copied in the config.php from the previously working install... The only difference here is that the geeklog install has been copied over with the released version and the database has been wiped clean and started over again from fresh.

Status: offline

bretthoward

Forum User
Newbie
Registered: 27/01/2006
Posts: 13
Location:Eugene, OR
Ok then I figured out that the reason I wasn't seeing the install link was because I was missing a setting in my main geeklog config file. I'd forgotten to tell it that I use a directory called html and not public_html. So once I fixed that I started getting the link. Now I have the link but when I click on it I'm taken to a page with absoutely nothing in it. Its 100% empty there isn't even anything in the source.. Seems that after it loads this blank page it completely breaks the geeklog installation.

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
anything in error log, like "registering plugin with geeklog"?
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

bretthoward

Forum User
Newbie
Registered: 27/01/2006
Posts: 13
Location:Eugene, OR
Sorry i edited the last comment to say that after this blank page is loaded that it completely hoses the geeklog install so that the main page loads as an empty page as well. There appears to be a bunch of stuff in the error directory. For some reason there are a ton of .var files in there...

Like HTTP_BAD_GATEWAY.html.var
and HTTP_BAD_REQUEST.html.var:

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
That sounds like a server problem to me. Your best bet would be to ask Andy as its his plugin.

you can try uninstalling it directly by going to the url /admin/plugins/GL_Gallery2/install.php?action=uninstall

I've never had it hose a gl installation, and I've set it up on freebsd, Suse, win2k3, with all flavors of gl from 1.3.9 to 1.4.0


FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

bretthoward

Forum User
Newbie
Registered: 27/01/2006
Posts: 13
Location:Eugene, OR
Thing that bugs me is it was doing this before and I don't remember what the hell I was doing wrong. I think that the only thing I'd done wrong was the config on the folders... Now if I delete the database and then let the geeklog install recreate it all is happy again. So its got to be a problem in the database for whatever reason. I just wish I could remember how I fixed this last time.

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
We had a db problem conflicts with other older plugins while testing. the workaround was: Quote from Andy:
I have a workaround for you to try. In
system/lib-database.php, change the DB_insertId() function around line
411 to be this:

function DB_insertId($link_identifier = '')
{
$result = DB_query( "SELECT LAST_INSERT_ID() AS id" );

return( DB_result( $result, 0, 'id' ) );

// global $_DB;

// return $_DB->dbInsertId($link_identifier);
}

Then try it. While this may address the symptoms, it _might_ not be
addressing the problem. So Caveat Emptor!

My plugins do not use DB_insertId() - I switched to using
LAST_INSERT_ID() directly

FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

bretthoward

Forum User
Newbie
Registered: 27/01/2006
Posts: 13
Location:Eugene, OR
Well I'm not so sure what the problem is but I just got this in the log on one of the broken installs:

PHP Formatted Code
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Installing the GL_Gallery2 plugin
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Creating {$name} group
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST -  GL_Gallery2 Admin group ID is 17
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Adding GL_Gallery2.admin feature
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Feature 'GL_Gallery2.admin' has ID 25
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Adding feature [25] to group [17]
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Adding block (glg_rand_photo, Random Photo, phpblock_GLG_rand_photo, 2) : []
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Adding block (glg_block, Gallery2, phpblock_GLG_block, 2) : []
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Giving all users in Root group access to GL_Gallery2 admin group
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Registering GL_Gallery2 plugin with Geeklog
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - GLG_AddExternalMap( 6, 2 )
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - Failed to create an external map entry for GL uid [2] and G2_uid [6], entityType [GalleryUser].
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST -    Here is the error message from G2:
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - Error (ERROR_STORAGE_FAILURE)<b>in</b> modules/core/classes/GalleryStorage/DatabaseStorage.class <b>at line</b> 1238 (MySqlDatabaseStorage::error)
<b>in</b> modules/core/classes/GalleryStorage.class <b>at line</b> 294 (MySqlDatabaseStorage::addMapEntry)
<b>in</b> modules/core/classes/interfaces/ExternalIdMap.inc <b>at line</b> 96 (GalleryStorage::addMapEntry)
<b>in</b> /var/www/plugins/GL_Gallery2/functions.inc <b>at line</b> 649 (ExternalIdMap::addMapEntry)
<b>in</b> /var/www/html/admin/plugins/GL_Gallery2/install.php <b>at line</b> 282
<b>in</b> /var/www/html/admin/plugins/GL_Gallery2/install.php <b>at line</b> 299
 
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - Removing the GL_Gallery2 plugin...
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - Removing tables
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - DROP TABLE IF EXISTS gl_glg_vars
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - GLG_RemoveExternalMap( 6, 2 )
Tue 14 Feb 2006 20:24:05 PST - 1146: Table 'geeklog.gl_glg_vars' doesn't exist. SQL in question: SELECT value FROM gl_glg_vars WHERE name = 'control_block'
Tue 14 Feb 2006 20:26:52 PST - 1146: Table '
geeklog.gl_glg_vars' doesn't exist. SQL in question: SELECT value FROM gl_glg_vars WHERE name = 'control_block'
Tue 14 Feb 2006 20:26:53 PST - 1146: Table 'geeklog.gl_glg_vars' doesn't exist. SQL in question: SELECT value FROM gl_glg_vars WHERE name = 'control_block'
Tue Feb 14 20:46:58 2006 - 1146: Table '
geeklog.gl_plugins' doesn't exist. SQL in question: SELECT pi_name FROM gl_plugins WHERE pi_enabled = 1
Tue 14 Feb 2006 20:48:25 PST - Installing the GL_Gallery2 plugin
Tue 14 Feb 2006 20:48:25 PST - Creating {$name} group
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST -  GL_Gallery2 Admin group ID is 17
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Adding GL_Gallery2.admin feature
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Feature 'GL_Gallery2.admin' has ID 25
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Adding feature [25] to group [17]
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Adding block (glg_rand_photo, Random Photo, phpblock_GLG_rand_photo, 2) : []
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Adding block (glg_block, Gallery2, phpblock_GLG_block, 2) : []
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Giving all users in Root group access to GL_Gallery2 admin group
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Registering GL_Gallery2 plugin with Geeklog
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - GLG_AddExternalMap( 6, 2 )
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - Failed to create an external map entry for GL uid [2] and G2_uid [6], entityType [GalleryUser].
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST -    Here is the error message from G2:
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - Error (ERROR_STORAGE_FAILURE)<b>in</b> modules/core/classes/GalleryStorage/DatabaseStorage.class <b>at line</b> 1238 (MySqlDatabaseStorage::error)
<b>in</b> modules/core/classes/GalleryStorage.class <b>at line</b> 294 (MySqlDatabaseStorage::addMapEntry)
<b>in</b> modules/core/classes/interfaces/ExternalIdMap.inc <b>at line</b> 96 (GalleryStorage::addMapEntry)
<b>in</b> /var/www/plugins/GL_Gallery2/functions.inc <b>at line</b> 649 (ExternalIdMap::addMapEntry)
<b>in</b> /var/www/html/admin/plugins/GL_Gallery2/install.php <b>at line</b> 282
<b>in</b> /var/www/html/admin/plugins/GL_Gallery2/install.php <b>at line</b> 299
 
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - Removing the GL_Gallery2 plugin...
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - Removing tables
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - DROP TABLE IF EXISTS gl_glg_vars
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - GLG_RemoveExternalMap( 6, 2 )



 


Seems like I'm having a sync problem between my G2 install and GL_Gallery... Hrm.... Do you think that that work around applies here?

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
Seems you are using the new version of gallery2 2.1rc1
Several api changes render all the bridges useless.

This version of GL_Gallery2 works with the prevous stable versions of gallery2.

2.1 has some great new features, and I am looking forward to the newer version also.
The new version of a bridge for geeklog is in the works.
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

bretthoward

Forum User
Newbie
Registered: 27/01/2006
Posts: 13
Location:Eugene, OR
Am I using an unsupported version? Cause I really did have this version of gallery2 working with geeklog 1.4.0rc2. The only difference now is that I've deleted the database and copied the released 1.4.0 files over the old 1.4.0rc2 files. I'd really like to get something going as at the moment my page is pretty much 100% down. The other thing that makes me wonder is why when I do a database backup in the tool that it doesn't generate a .sql file that has anywhere near enough data to recreate the site's database.

Just did a check on my system and the gallery2 install that I have running is 2.0.2-full.

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
2.0.2 is a supported version.
The only other thing I can think of, is that GL_Gallery2 maps the current user(you) as admin for gallery. If you are using the same name as you did when you setup gallery, you will get a collision.
I usually setup gallery as galleryadmin, then when I install GL_Gallery2 I'm logged in as suprsidr.

So maybe try creating another gl user with admin privis, and try installing the plugin that way.
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

bretthoward

Forum User
Newbie
Registered: 27/01/2006
Posts: 13
Location:Eugene, OR
The thing that makes me wonder though is that I'm installing the plugin as the standard default "Admin" and there is no user even called anything close to that in the gallery2 installation. I'd really like to not have to screw up the current gallery... I was hoping I could recreate gallery users and and then manually figure out how to link them back up... But heck if I can't get it installed then I've got bigger fish to fry...

BTW I really do appreciate the help!

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
I was just parousing Gallery's forums with the search for ERROR_STORAGE_FAILURE and found many posts similar to yours.
I'm no longer sure its a GL_Gallery2 failure.

There were several that suggested running the maintainence functions within gallery to clear the cache and so on.

Take a look there.

Cuz I'm stumped at this point.
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

Status: offline

zaurav

Forum User
Chatty
Registered: 07/01/2006
Posts: 57
I got gl 1.4.0.s1 and gallery 2.1 and gl_gallery2 0.5. installed.
After gl_gallery2 install I get this error on the page "Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/zaurav/public_html/plugins/GL_Gallery2/functions.inc on line 713"
line 713 on function.inc is
PHP Formatted Code
if ( !$ret->isError() )
        {
                global $_TABLES;
       
                $already_init = true;
               
                $where = DB_getItem( $_TABLES['gl_G2B_vars'], 'value', "name = 'control_block'" );

                GalleryCapabilities::set( 'showSidebarBlocks', $where == 'gallery2' );
        }
               
        return( $ret );
 

I cannot access anything on my website thru a browser as all it shows is that fatal error. Somebody please help!!

Status: offline

suprsidr

Forum User
Full Member
Registered: 29/12/2004
Posts: 555
Location:Champaign, Illinois
I'm available for chat on my site for help with this problem

GL_Gallery2 is no compatible with Gallery 2.1 period
FlashYourWeb and Your Gallery with the E2 XML Media Player for Gallery2 - http://www.flashyourweb.com

All times are EST. The time is now 09:06 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content