Welcome to Geeklog Saturday, October 21 2017 @ 07:02 pm EDT


Status: offline

nurseryboy

Forum User
Chatty
Registered: 04/09/2002
Posts: 43
Please disregard the comment this is posted under.. lol. It was posted in the wrong place. Matthew

Status: offline

alinford

Forum User
Regular Poster
Registered: 06/01/2003
Posts: 96
I installed 4image and everything worked just great. I then tried to do the integraiton and I am having a couple of problems. Both issues seem to be related in that any file in the admin directory just shows up as a blank page in my browser: 1. The gluser_migrate.php file does not working for me. When I click the button, I end up with a blank page, and it is not importing the users from geeklog. 2. If I add a new user to geeklog, it does show up as a user in 4images, but when I click the control panel in 4image (when logged in as that user), it ends up at a blank page. So, basically, I can see the the gallery, navigate through and even add new images when logged in as the new user I created. The problem is that I can not get to the admin area. any ideas?

Anonymous

Anonymous
Yeah, I've done that. I have a /4images dir right off my public_html.

Status: offline

alinford

Forum User
Regular Poster
Registered: 06/01/2003
Posts: 96
Does the 4images directory need to be inside gl directory? I setup GL like this: public/gl I setup 4images like this: public/4images This worked fine when 4images was on its own, but now that it is integrated, I have run into a couple of problems.

Status: offline

nurseryboy

Forum User
Chatty
Registered: 04/09/2002
Posts: 43
It needs to be inside of the public_html directory. You can name the gallery directory whatever you want though. What is your site's url? I would like to see what problems you are having. Thanks, Matthew

Status: offline

nurseryboy

Forum User
Chatty
Registered: 04/09/2002
Posts: 43
Alrighty,

If anyone would like to use the theme I made for 4images (what I am using at Country Web) you can download it here. Just make sure to backup your current template dir just in case.. Have fun Smile

Matthew

Status: offline

alinford

Forum User
Regular Poster
Registered: 06/01/2003
Posts: 96
Here is a url: http://www.linford.net/4image You can login with user:newuser pass:newuser The problem I am having is that the admin area only only brings up blank pages. This happeneed when I tried to run gluser_migrate.php as well as any attempts to use the Control Panel.

Status: offline

samstone

Forum User
Full Member
Registered: 29/09/2002
Posts: 820
Just wondering why 4images? How is it better than Gallery?

Status: offline

nurseryboy

Forum User
Chatty
Registered: 04/09/2002
Posts: 43
Good question. I guess it is just a matter of preference. They seem to be layed out a little differently for one thing. I never used gallery, so I can't give you the differences though. I just had noticed that a few people were asking for a way to integrate 4images into Geeklog, so thats what we did. All I can really suggest you do is check out one of our sites to see 4images in action. You may be able to get a feel for its features and how it differs from Gallery. Matthew

Anonymous

Anonymous
Awesome Matthew, thanks!

Status: offline

nurseryboy

Forum User
Chatty
Registered: 04/09/2002
Posts: 43
Sure Smile

Anonymous

Anonymous
I have run Geekary and Gallery and was not too happy with either package. I am just starting to play around with 4images since you released the integration. What it does look like is a heck of a lot more customizable. Gallery is a little more difficult to customize requiring some serious PHP skills for example if you want to change the way the sub albums are laid out on the front page. That said they are all pretty good packages

Anonymous

Anonymous
I have started over with the integration. When I get to the step where I use gluser_migration.php I get an error: Fatal error: Call to undefined function: com_siteheader() in /services/webpages/l/i/linford.net/public/gl/4images/admin/gluser_migrate.php on line 29 Do you know what this could be?

Anonymous

Anonymous
Ok, after a lot of screwing arround, I have figured out what is wrong: When I fill in the path to my lib-common.php file in 4image/includes/sessions.php, it only works if I use a document relative path. If I use a site relative path, it just gives me a blank page. If I try using absolute paths or url's it does not work either. I can use a document relative path, but the path is different for 4image/index.php (../gl/lib-common.php) and 4image/admin/index.php (../../gl/lib-common.php). Since both files get the path from the 4image/includes/sessions.php file, I can make one or the other work, but not both at the same time. Now the question is, How do I fix this?

Status: offline

alinford

Forum User
Regular Poster
Registered: 06/01/2003
Posts: 96
My workaround fix was to create a gl directory and put a copy of lib-common.php in it. I then put that directory in the document relative spot from 4image/admin. So, 4image is referring to 2 different lib-common.php files, but It is working.

Status: offline

alinford

Forum User
Regular Poster
Registered: 06/01/2003
Posts: 96
Love this now that I have it going. I found what I believe is a bug. When you delete a user from GL it does not get deleted from 4image as well.

Status: offline

Blaine

Forum User
Full Member
Registered: 16/07/2002
Posts: 1233
Location:Canada
Good to hear Alan - but thats not a bug. We did not add the hook into GL. Was not overlooked just decided that no one deletes geeklog users Wink There was a lot of interest in this application so we just focused on the must-haves. There is more that can be done. Blaine
Geeklog components by PortalParts -- www.portalparts.com

Status: offline

etegration

Forum User
Full Member
Registered: 20/02/2002
Posts: 179
so 4images is something like gallery? as i http://gallery.sf.net what are the better functions 4images have?---http://www.etegration.com http://itcow.etegration.com
http://www.etegration.com.sg http://www.itcow.com http://www.ministryofhosting.com

Status: offline

nurseryboy

Forum User
Chatty
Registered: 04/09/2002
Posts: 43
alinford, Read my reply to your post on my site. That should fix it. Matthew

Status: offline

nurseryboy

Forum User
Chatty
Registered: 04/09/2002
Posts: 43
etegration, Check out our sites to see its functionality. They are both listed under the comment intitled "A little fix". I haven't used gallery or geekary to any extent, so I know very little about the differences between them. That is why I suggest you check the sites out to see for yourself. I may be able to set you up as a 4images admin for a little if you would like to see how that works also. Matthew

All times are EDT. The time is now 07:02 pm.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Able to post
  •  Filtered HTML Allowed
  •  Censored Content