Subject: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 09/03/11 08:03am
By: ::Ben

After months of development, I am pleased to offer the new version of the theme PurePro that is used on many sites francophones:

* corab.fr
* Ecologie-pratique.org
* le-cordiste.com
* surgeres.org

This version consists of a basic theme: PurePro Base, you can customize using the online interface: the PureProTheme Maker

This interface allows you to download additional options available or create your own then share with other users.

Download PurePro Base 1.7.2

View and download all available themes

::Ben


Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 13/03/11 04:44am
By: ::Ben

You can now display your theme with a link.

New themes available:

Purepro Clean
Purepro Widark
Purepro Shadow
Purepro Community

When you create a theme, you can set:

- Any color (background, header, footer, container, links) or choose a set of colors,
- Font family or font size,
- Fix or fluid theme,
- Header outside the container or no header,
- Text header or logo header,
- Navigation menu above or below the header
- Blocks position (left blocks and right blocks on 1 side, blocks above footer),
- Footer outside the container, a custom footer (made with a staic page) or no footer

and more.

Feel free to try and download your purepro theme.

::Ben

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 30/03/11 05:11pm
By: Laugh

Hey Cordiste,

I must be blind, I was able to create a new theme but I can't see a link that will allow me to edit it.

Tom

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 31/03/11 02:55am
By: ::Ben

Could it be a cache issue? What was your browser?

I see 2 themes created by you.

Theme 23
Theme 24

Ben

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 31/03/11 09:13am
By: Laugh

I did click the create a theme button and I do see the 2 themes that I made but I did not edit them. They are just the defaults. How do you modify the colors, fonts, etc.?

I don't think it is a cache issue because I tried it in IE8 and then I logged in with Firefox and still couldn't find a way to edit things.

Tom

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 31/03/11 10:29am
By: ::Ben

Did you find the link to edit your theme? The link is on the theme number in the left column
Did you get an error message ?

Ben

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 31/03/11 10:42am
By: Laugh

It now says edit by the number (I had clicked on the number before and nothing really changed). I clicked on this and it brought me to a page that lists the Typography Styles, H tags, story example, etc.. and on the bottom of the page it says

Oups.. You can't edit this theme.

I also now have Javascript errors on both pages.

Hope this helps

Tom

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 31/03/11 12:36pm
By: ::Ben

Oups.. You can edit your theme now :chestslam:

There was a permission issue. Thank you for the report.

Ben

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 31/03/11 02:56pm
By: Laugh

Thanks,

It works now. Big Grin

Do you plan to offer Geeklog 1.8.0 support for Purepro when it comes out?

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 31/03/11 04:29pm
By: ::Ben

Yes. The idea behind the purepro theme make is to allow Geeklog's users to easily upgrade their custom themes.
I will need to upgrade only one theme, the purepro base.
And when purepro base 1.8.0 will be ready, all available themes will be automatically updated. :banana:

Ben

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 31/03/11 10:10pm
By: Laugh

Hey Ben,

Let me know if you need help with any of the new changes for themes with Geeklog 1.8.0. There is also a new scripts class in Geeklog that takes over handling Javascript and jQuery and also allows you to specify any css files. I have started a Wiki page (that I have to finishe) to detail the new feature.

Also with the Purepro theme. I downloaded the base theme fine but I get a corrupted file problem when I attempt to uncompress any of themes I have made (or others have made).

Tom

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 01/04/11 08:24pm
By: Laugh

Hey Ben,

I tried unzipping the file again that I downloaded from Purepro using both Winrar and 7-Zip and I get notified of a corrupted file by Winrar and 7-Zip extracts one useless file . Do you have the same problem?

Tom

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 03/04/11 10:38am
By: Laugh

Hmm,

I just tried downloading the file in Firefox and it works fine but when I download it in IE 8 or 9 WinRar cannot open the file.

Weird

Tom

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 03/04/11 12:32pm
By: ::Ben

Hi Tom,

Thank you for the feedback. I changed the code, but each theme owner need to edit their theme to create a new archive.
I have created one here, please tell me if you can download it and open it.

Thanks,

Ben

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 03/04/11 01:04pm
By: Laugh

The same problem still happens. Frown

Your link in Firefox produces a file I can uncompress but in IE 9 I get a corrupted message.

I am not sure of your setup (and you probably have already done this) but googling "php create zip corrupted in IE not Firefox" returned a few possible answers.

Tom

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 11/04/11 10:35pm
By: kobab

An error was happened as 'header.thtml was not found' when I uploaded purepro_base files and change theme to purepro.
I uploaded header.thtml of professional theme and became fine so far.

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 12/04/11 11:27am
By: Laugh

Hey Ben,

I am getting the message

"The security token for this operation has expired. Please authenticate again to continue."

when I try to update my blocks when I am using the purepro theme under Firefox only. The blocks also do not save if I enter the correct information.

All works fine under IE 9 though...

Not sure what is happening here.

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 12/04/11 05:41pm
By: kobab

Quote by: Laugh

"The security token for this operation has expired. Please authenticate again to continue."

when I try to update my blocks when I am using the purepro theme under Firefox only. The blocks also do not save if I enter the correct information.


I am having the same problem with Chrome, not yet checked other browsers though
Not only blocks, every updates of configuration etc with purepro theme leads to the same symptom.

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 12/04/11 05:52pm
By: Laugh

The thing with the Chrome issue is that it happens with any theme as far as I can tell. I did add in a bug report for it.

Tom

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 12/04/11 08:52pm
By: kobab

Quote by: Laugh

The thing with the Chrome issue is that it happens with any theme as far as I can tell. I did add in a bug report for it.

Tom


http://project.geeklog.net/tracking/view.php?id=1314
Guess this is an issue for 1.8.0.

My site is 1.7.2 and no this issue happens for ProfessionalCSS theme & Professional theme with Chrome.
I was thinking if my issue could be a conflict of javascript.......

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 13/04/11 03:46am
By: ::Ben

Hi,

Quote by: kobab

An error was happened as 'header.thtml was not found' when I uploaded purepro_base files and change theme to purepro.
I uploaded header.thtml of professional theme and became fine so far.



Make sure you dowload the last Purepro base for geeklog 1.7.2 and a fresh copy of your theme from the theme maker. You need to get a $header_type setting in your data/purepro/1/theme.php file.


Quote by: Laugh
"The security token for this operation has expired. Please authenticate again to continue."


I can not reproduce this with fresh purepro base and fresh theme from the theme maker.

Important : Purepro base 1.7.2 is for geeklog 1.7.1 and 1.7.2. Purepro base 1.8.0+ is for geeklog 1.8.0+

Ben

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 13/04/11 05:50am
By: kobab

Thank you, Ben.

Purepro base I downloaded yesterday consists of;
Purepro_base_1.7.2
/data
/public_html
readme

The new one consists with a normal theme directory of;
Purepro
/admin
/article
/comment
..................................

Anyway, I try to overwrite all the files at public_html space and the one at /private/data.

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 13/04/11 06:12am
By: kobab

Quote by: kobab

Quote by: Laugh

"The security token for this operation has expired. Please authenticate again to continue."

when I try to update my blocks when I am using the purepro theme under Firefox only. The blocks also do not save if I enter the correct information.


I am having the same problem with Chrome, not yet checked other browsers though
Not only blocks, every updates of configuration etc with purepro theme leads to the same symptom.


Same symptom occurred. Need install again......
Let me try later.......

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 13/04/11 08:22am
By: ::Ben

Quote by: kobab



The new one consists with a normal theme directory of;
Purepro
/admin
/article
/comment
..................................



Sorry I forgot to add the data part in the archive. It's now corrected, but I still can not reproduce the symptom on a site running geeklog 1.7.2. Could it be a server side issue?

Ben

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 13/04/11 11:48am
By: Laugh

With Geeklog 1.8.0 Google Chrome seems to be working fine for me now under the professional theme with the authentication issue. I am not sure what changed

The Purepro theme works fine in IE9.

The Purepro theme still has problems under FireFox and Google Chrome. I was looking into this a bit and for some reason the token in the code is not the same as in the database. It appears somehow that SEC_createToken gets executed again...

This happens with JavaScript enabled and disabled.

Also if you view the source under FF or GC it seems to request the information from the web server again which updates the tokens so you get different ones again which confused me for a bit. Big Grin

If I find any more info I will post it.

Tom

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 14/04/11 03:14am
By: ::Ben

Very strange because since few days I'm working on a 1.8.0b1 test site and do not notice any issue on FF, IE or GC.

An error was happened as 'header.thtml was not found' when I uploaded purepro_base files and change theme to purepro.
I uploaded header.thtml of professional theme and became fine so far.


This is an issue on the config page. When you change $_CONF['theme'] from purepro to professional and your theme is purepro the system is looking for a purepro/header.thml file which do not exist.
What can I do: add the missing file or report a bug?

Ben

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 14/04/11 09:06am
By: Laugh

I will download the base and files again and just double check.

With your header bug I would report it and put a link to this forum in your report.

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 14/04/11 09:46am
By: Laugh

Very strange because since few days I'm working on a 1.8.0b1 test site and do not notice any issue on FF, IE or GC.


The Authentication issue is still their for me. I made sure I had the latest purepro theme base and I downloaded my #23 again, I even tried it on another computer. IE works fine but the others (FF4 and GC) have problems with the authentication request coming up when ever I try to update the blocks, etc...

Tom

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 21/04/11 08:51am
By: ::Ben

ok I was able to reproduce the issue on my test site. As you said Tom FF, SAFARI or GC loaded twice the page content and then the SEC_createToken gets executed again but everything was fine with IE.

I made an update for Geeklog 1.7.1 and 1.7.2:

Download Purepro base 1.7.3

Thanks,

Ben

Re: Purepro Theme for Geeklog 1.7.2

Posted on: 07/09/11 12:47pm
By: Laugh

Quote by: Laugh

Hey Ben,

I tried unzipping the file again that I downloaded from Purepro using both Winrar and 7-Zip and I get notified of a corrupted file by Winrar and 7-Zip extracts one useless file . Do you have the same problem?

Tom



Hey Ben,

I am having this problem again which I fixed last time by using Firefox. Now I get a corrupt zip file if I download with IE, FireFox or Chrome. I am not sure what is happening here.

Tom

Geeklog - Forum
https://www.geeklog.net/forum/viewtopic.php?showtopic=92291