Subject: Geeklog 1.3.11sr5 + PHP 4.4.2 - story images won't upload

Posted on: 19/05/06 12:21pm
By: tingo

I upgraded Geeklog to 1.3.11.sr5 by using first the 1.3.11sr3 update, and then adding the 1.3.11sr5-combo update. I am using PHP 4.4.2, and the whole thing runs under FreeBSD. Before the upgrade, I was running Geeklog 1.3.8-1sr5 (yes, I know) and all was well (working). After the upgrade, image upload to stories fail. Here is the error message I get in error.log after setting $_CONF['debug_image_upload'] = true; in config.php:
Fri May 19 17:30:58 2006 - Debug: Attempting to resize with this command (netpbm): jpegtopnm  '/usr/lo
cal/www/data/geeklog/public_html/images/articles/20060519172401315_1.jpg' | pnmscale -xsize=400 -ysize
=302 | pnmtojpeg > /usr/local/www/data/geeklog/public_html/images/articles/tmp.jpg 
Fri May 19 17:30:58 2006 - Error: Couldn't copy /usr/local/www/data/geeklog/public_html/images/article
s/tmp.jpg to /usr/local/www/data/geeklog/public_html/images/articles/20060519172401315_1.jpg.  You'll 
need remove both files 


If I list the files, I see this:
root@hog# ll /usr/local/www/data/geeklog/public_html/images/articles/20060519172401315* /usr/local/ww
w/data/geeklog/public_html/images/articles/tmp*
ls: /usr/local/www/data/geeklog/public_html/images/articles/tmp*: No such file or directory
-rw-r--r--  1 www  www  46706 May 19 17:30 /usr/local/www/data/geeklog/public_html/images/articles/20060519172401315_1.jpg
-rw-r--r--  1 www  www  46706 May 19 17:30 /usr/local/www/data/geeklog/public_html/images/articles/20060519172401315_1_original.jpg


the directories have correct permissions, as far as I can tell. all the netpbm commands are where they are supposed to be (/usr/local/bin/), and everything works from the shell.
How can I debug this more, in order to find the problem?
Note: stories without images works without problems. I have seen the threads here, but they all talk about PHP 4.4.1 (or are "user error") related. I searched on Google, but didn't come up with anything. Hints, anyone?

Geeklog 1.3.11sr5 + PHP 4.4.2 - story images won't upload

Posted on: 19/05/06 12:30pm
By: tingo

Turns out this was "user error" as well. Some times you don't see things that are right in front of your own eyes.
It is not enough to set $_CONF['path_to_netpbm'] = '/usr/local/bin/';, you need to uncomment the line as well. Doh!

Geeklog - Forum
https://www.geeklog.net/forum/viewtopic.php?showtopic=67006