Subject: problems to install gallery2-plugin

Posted on: 19/01/06 10:24am
By: Anonymous

Hi!

I have big problems to install the gallery2 plugin for geeklog version
0.4.2, i am using geeklog 1.4rc1 with PHP 4.2.2 and MySQL 3.23.52 at a
linux server.

First of all, i have installed gallery">gallery2 here and my
geeklog here, but there
are seperated databases for each application.

Here is the error.log entry from geeklog, after that my geeklog DB is
broken and i have to make a new geeklog DB from my backups:

Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Installing the GL_Gallery2 plugin
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Creating {$name} group
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - GL_Gallery2 Admin group ID is 74
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Adding GL_Gallery2.admin feature
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Feature 'GL_Gallery2.admin' has ID 54
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Adding feature [54] to group [74]
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Adding block (glg_rand_photo, Random
Photo, phpblock_GLG_rand_photo, 2) : []
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Adding block (glg_block, Gallery2,
phpblock_GLG_block, 2) : []
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Giving all users in Root group access to
GL_Gallery2 admin group
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Registering GL_Gallery2 plugin with
Geeklog
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - GLG_AddExternalMap( 6, 2 )
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Failed to create an external map entry
for GL uid [2] and G2_uid [6], entityType [GalleryUser].
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Here is the error message from G2:
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Error (ERROR_STORAGE_FAILURE)
in modules/core/classes/GalleryStorage/DatabaseStorage.class
at line 1238
in modules/core/classes/GalleryStorage.class at line
296
in modules/core/classes/interfaces/ExternalIdMap.inc at
line
98

Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Removing the GL_Gallery2 plugin...
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - Removing tables
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - DROP TABLE IF EXISTS glg_vars
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - GLG_RemoveExternalMap( 6, 2 ) code>

after that come many entires like that:

Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - 1146: Table 'serendipity.glg_vars' doesn't exist. SQL in question: SELECT value FROM glg_vars WHERE name = 'control_block'
Don 19 Jan 2006 15:25:46 CET - 1146: Table 'serendipity.bad_behavior_log' doesn't exist. SQL in question: DELETE FROM `bad_behavior_log` WHERE `date`


The name of the gallery2 DB is serendipity, because i used an old
Database with that name for the gallery2 installation.

That was my second try to install the gallery2 plugin at my website, can
anybody help me please to figure that problem out?

Thank you very much in advance!

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 01:58am
By: trip

I just installed it on my system with little trouble. The documentation is a bit confusing since the plugin name is so close to the Gallery2.

What is the path to your geeklog install, and what is the path to your gallery2 install?

Also, is register globals turned on on your system? It's off on my system, so I copied php.ini file to the admin/plugins/GL_Gallery2/ and GL_Gallery2 that has register globals on.

Don't know if that will work for you or not.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 10:14pm
By: Anonymous

I too am having this problem. I've just done a fresh install of geeklog. My pathing is as follows.

Geeklog Config Dir: /var/www/
Geeklog Public HTML Dir: /var/www/html/
Gallery2 Standalone Dir: /var/www/html/gallery2

The error I see is VERY similar to the one mentioned before:

Fri 27 Jan 2006 06:25:05 PM PST - Removing the GL_Gallery2 plugin...
Fri 27 Jan 2006 06:25:05 PM PST - Removing tables
Fri 27 Jan 2006 06:25:05 PM PST - DROP TABLE IF EXISTS gl_glg_vars
Fri 27 Jan 2006 06:25:05 PM PST - GLG_RemoveExternalMap( 6, 2 )
Fri 27 Jan 2006 18:33:27 PST - Installing the GL_Gallery2 plugin
Fri 27 Jan 2006 18:33:27 PST - Creating {$name} group
Fri 27 Jan 2006 18:33:27 PST -  GL_Gallery2 Admin group ID is 17
Fri 27 Jan 2006 18:33:27 PST - Adding GL_Gallery2.admin feature
Fri 27 Jan 2006 18:33:27 PST - Feature 'GL_Gallery2.admin' has ID 25
Fri 27 Jan 2006 18:33:27 PST - Adding feature [25] to group [17]
Fri 27 Jan 2006 18:33:27 PST - Adding block (glg_rand_photo, Random Photo, phpblock_GLG_rand_photo, 2) : []
Fri 27 Jan 2006 18:33:27 PST - Adding block (glg_block, Gallery2, phpblock_GLG_block, 2) : []
Fri 27 Jan 2006 18:33:27 PST - Giving all users in Root group access to GL_Gallery2 admin group
Fri 27 Jan 2006 18:33:27 PST - Registering GL_Gallery2 plugin with Geeklog
Fri 27 Jan 2006 06:33:28 PM PST - GLG_AddExternalMap( 6, 2 )
Fri 27 Jan 2006 06:33:28 PM PST - Failed to create an external map entry for GL uid [2] and G2_uid [6], entityType [GalleryUser].
Fri 27 Jan 2006 06:33:28 PM PST -    Here is the error message from G2:
Fri 27 Jan 2006 06:33:28 PM PST - Error (ERROR_STORAGE_FAILURE)<b>in</b> modules/core/classes/GalleryStorage/DatabaseStorage.class <b>at line</b> 1238 (gallerystatus::error)
<b>in</b> modules/core/classes/GalleryStorage.class <b>at line</b> 294 (mysqldatabasestorage::addmapentry)
<b>in</b> modules/core/classes/interfaces/ExternalIdMap.inc <b>at line</b> 96 (gallerystorage::addmapentry)
<b>in</b> /var/www/plugins/GL_Gallery2/functions.inc <b>at line</b> 649 (externalidmap::addmapentry)
<b>in</b> /var/www/html/admin/plugins/GL_Gallery2/install.php <b>at line</b> 282
<b>in</b> /var/www/html/admin/plugins/GL_Gallery2/install.php <b>at line</b> 299

Fri 27 Jan 2006 06:33:28 PM PST - Removing the GL_Gallery2 plugin...
Fri 27 Jan 2006 06:33:28 PM PST - Removing tables
Fri 27 Jan 2006 06:33:28 PM PST - DROP TABLE IF EXISTS gl_glg_vars
Fri 27 Jan 2006 06:33:28 PM PST - GLG_RemoveExternalMap( 6, 2 )



When I run the install script it hoses up my geeklog database so badly that it will no longer render pages. My quick fix at the moment has been to just manually drop and recreate the table and then re run the geeklog installation.

I've even manually created the database structure that GL_Gallery2 wants and it gives the same error. Even though it sas its attempting to drop the table it doesn't.

The error made me think that it was a problem getting the geeklog and the gallery2 user databases to sync up proberly so I gave the gallery_usr ful permissions on the gallery2 database. Still no avail.

I'm pretty confused about the relative path variable in the GL_Gallery2 config.php. I've got no clue what its supposed to be relative to by reading the examples.

Currently I have GL_Gallery2 in /var/www/plugins/GL_Gallery2
there are also pieces of it in the html dir and in the admin section.

Now being that you've seen my install locations is this the correct way to have my config.php?

$_GLG_CONF['G2_path'] = '/var/www/html/gallery2';
$_GLG_CONF['G2_relative_path'] = '/gallery2';



Any help is greatly appreciated!

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 10:22pm
By: trip

bretthoward
you should be like this:
$_GLG_CONF['G2_path'] = '/var/www/html/gallery2';
$_GLG_CONF['G2_relative_path'] = '../gallery2';

I did that too, those darn elusive dots.

I too have had to do a complete sql insertion replacing the old db with my last backup.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 10:39pm
By: bretthoward

Ok now I've done this with the config.php in that manner and I received the same errors. I've also tried it with '../../gallery2' to no avail.

When you say you had to do a sql injection of your backup you mean that you just broke your geeklog install??? Or does that mean that I was on the right track by doing the SQL table creation for GL_Gallery2 by hand?

Also one other thing to note is that I WAS sure to change the admin account information in GeekLog so that it was exactly the same username and password as the admin account for Gallery2. Not sure if that is required but the docs for GL_Gallery2 allude to it so I did so.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 10:46pm
By: trip

[QUOTE BY= bretthoward] Ok now I've done this with the config.php in that manner and I received the same errors. I've also tried it with '../../gallery2' to no avail.

When you say you had to do a sql injection of your backup you mean that you just broke your geeklog install??? Or does that mean that I was on the right track by doing the SQL table creation for GL_Gallery2 by hand?[/QUOTE]
I know register globals will screw it up if they arn't set to on. Sorry, but I am outta solutions. ../gallery2 should be the right for the set up.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 10:47pm
By: bretthoward

I turned on the globals using a .htaccess file in /var/www/html do I need to put that .htaccess file in more than just that directory?

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 10:50pm
By: trip

[QUOTE BY= bretthoward] I turned on the globals using a .htaccess file in /var/www/html do I need to put that .htaccess file in more than just that directory? [/QUOTE]
I don't know, possibly. They way I have been doing that has been putting the php.ini in all folders that require it in public section of GL, including admin/plugin/GL_

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 10:50pm
By: bretthoward

Just tried it one more time with the up one dir in front of the gallery2 in the config.php and I just re did the install of geeklog from scratch again and I put the .htaccess file in /var/www/html /var/www/html/GL_Gallery2 and /var/www/html/admin/plugins/GL_Gallery2. The only thing in the .htaccess file is:

php_flag register_globals on

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 10:51pm
By: bretthoward

[QUOTE BY= trip] [QUOTE BY= bretthoward] I turned on the globals using a .htaccess file in /var/www/html do I need to put that .htaccess file in more than just that directory? [/QUOTE]
I don't know, possibly. They way I have been doing that has been putting the php.ini in all folders that require it in public section of GL, including admin/plugin/GL_[/QUOTE]

What does your php.ini look like and what folders do you have it in?

Also it should be noted that I don't get the warning about the globals stuff when I do the install of geeklog.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 10:55pm
By: trip

What does your php.ini look like and what folders do you have it in?


Looks like it is the entire php.ini file but with globals on

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 11:02pm
By: bretthoward

I just did a find | grep for php.ini and I don't have one anywhere at all on my system. This is an older install and I'm going to be moving all of this to a new server once I figure out what all I want to install. So far I'm very pleased with this CMS. And I really really like the Gallery2 system with its remote image upload application.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 11:05pm
By: trip

[QUOTE BY= bretthoward] I just did a find | grep for php.ini and I don't have one anywhere at all on my system. This is an older install and I'm going to be moving all of this to a new server once I figure out what all I want to install. So far I'm very pleased with this CMS. And I really really like the Gallery2 system with its remote image upload application. [/QUOTE]
I think the php.ini is in /etc folder, which depending on your server, you may or may not have access to, that is why I am placing the overriding php.ini file in my folders that need it.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 11:09pm
By: bretthoward

No I'm SSH'ed into the server as root and I did a find | grep from / and there were no occurances of php.ini.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 27/01/06 11:27pm
By: bretthoward

Take that back... I found /usr/share/doc/libphp_common430-430/php.ini-recommended
and
/usr/share/doc/libphp_common430-430/php.ini-dist

Thats all.

BTW my php version is 4.3.1 as per /var/www/html/admin/install/info.php

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 28/01/06 12:14pm
By: suprsidr

If you are using a cvs version of gallery with the new core, GL_Gallery2 will not work. There have been some core G2 functions that have changed.

It should work fine with 2.0.2.
When you install GL_Gallery2 it maps the current user as admin to G2. If you have setup G2 with an admin name of say Admin, and are logged into geeklog as Admin when you install GL_Gallery2, then you will get a collision.
When I setup G2 I usually set admin name to GalleryAdmin to avoid this collision.

The gallery storage error is either a path misconfiguration or a permissions problem.

register_globals on or off works with G2.

Cheers!

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 29/01/06 06:06am
By: Anonymous

I've tried a new instal after installing a new aache, php, and mysql and all seems to be better now. I've got it installed but I've moved into another problem.

I've got some sort of user sync problem. When I created my first non super user things went great. I created her on the geeklog page and then it created a gallery2 user as well and I was able to create a gallery. I then later used the remote and was able to upload more pictures that way too.

But now that I'm trying to create another user later in the game something seems to have gone ary. I've got it setup so that I see the DHTML links on the left so that users can select the gallery that they want to go to in a tree form. Now if I'm not logged in I can see that block just fine. But as soon as I log into the GeekLog page as this new user that block disappears. But that block works just fine if I'm logged in as Admin or as the first user I created.

PS I've not actually activated eithe of these users properly. They've both been manually activated in the admin page instead of going through the email that is supposed to be sent out. All in all if I can get this to work like the first user did for all users I'm excited. This is a match made in heaven! Some very nice work has gone into GeekLog!

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 29/01/06 10:11am
By: suprsidr

GL_Gallery2 does not map your user to gallery until the first time they visit gallery.

Also your links to gallery need to be through the GL_Gallery2 plugin ie: http://www.yoursite.com/GL_Gallery2/index.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=1322

and it sounds like you are not giving anonymous users permission to see your links.

Something we did on a large community site was to setup user albums in gallery2 and have gallery create them on first visit by username. And I change the link in the geeklog User Functions block to point to the users own album with this code:
function plugin_getuseroption_GL_Gallery2()
{
    global $_CONF,$_USER;

$ret = GLG_G2_init();


$username = $_USER['username'];
list ($ret, $user) = GalleryCoreApi::fetchUserByUserName($username);
if ( !$ret->isError() )
{
list ($ret, $albumId) = GalleryCoreApi::getPluginParameter('module', 'useralbum', 'albumId', $user->getId());
return array( 'Your Gallery', $_CONF['site_url'] . '/GL_Gallery2/index.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId='.$albumId , 0 );
}
}
which works out great.
you can see this in action here

Cheers

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 14/02/06 05:20pm
By: Anonymous

Ok so I got that installation all working... Then when I put in the new geeklog (non RC version) I wiped the database and started again with a new clean one. Now I'm trying to get the new clean install of geeklog to hook up with the already somewhat populated Gallery2 install.

Problem is that I copied all of the GL_Gallery2 stuff into the 3 directories that it wants me to and then I even ran a chown to make sure that apached owned what he should but this time when I go into the admin page I don't see a link to install the plugin? What exactly is being looked for in order for that to appear? When I tell my page to manually go to http:///GL_Gallery2 I get a SQL error. And when I go to http:///admin/plugins/GL_Gallery2/install.php I get a thing that says Gallery_2 Install but there is no text under the header....

Any simple tips of what I'd missed? Previously I remember thinking it was pretty simple to get that link to appear....

Thanks

~Brett

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 14/02/06 06:14pm
By: suprsidr

There are some path settings you need to set in path_to_geeklog/plugins/GL_Gallery2/config.php

Sounds like you did not do this step. Or did not get them right.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 14/02/06 08:51pm
By: Anonymous

I copied in the config.php from the previously working install... The only difference here is that the geeklog install has been copied over with the released version and the database has been wiped clean and started over again from fresh.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 14/02/06 10:43pm
By: bretthoward

Ok then I figured out that the reason I wasn't seeing the install link was because I was missing a setting in my main geeklog config file. I'd forgotten to tell it that I use a directory called html and not public_html. So once I fixed that I started getting the link. Now I have the link but when I click on it I'm taken to a page with absoutely nothing in it. Its 100% empty there isn't even anything in the source.. Seems that after it loads this blank page it completely breaks the geeklog installation.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 14/02/06 10:47pm
By: suprsidr

anything in error log, like "registering plugin with geeklog"?

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 14/02/06 10:57pm
By: bretthoward

Sorry i edited the last comment to say that after this blank page is loaded that it completely hoses the geeklog install so that the main page loads as an empty page as well. There appears to be a bunch of stuff in the error directory. For some reason there are a ton of .var files in there...

Like HTTP_BAD_GATEWAY.html.var
and HTTP_BAD_REQUEST.html.var:

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 14/02/06 11:06pm
By: suprsidr

That sounds like a server problem to me. Your best bet would be to ask Andy as its his plugin.

you can try uninstalling it directly by going to the url /admin/plugins/GL_Gallery2/install.php?action=uninstall

I've never had it hose a gl installation, and I've set it up on freebsd, Suse, win2k3, with all flavors of gl from 1.3.9 to 1.4.0


problems to install gallery2-plugin

Posted on: 14/02/06 11:12pm
By: bretthoward

Thing that bugs me is it was doing this before and I don't remember what the hell I was doing wrong. I think that the only thing I'd done wrong was the config on the folders... Now if I delete the database and then let the geeklog install recreate it all is happy again. So its got to be a problem in the database for whatever reason. I just wish I could remember how I fixed this last time.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 14/02/06 11:17pm
By: suprsidr

We had a db problem conflicts with other older plugins while testing. the workaround was: Quote from Andy:
I have a workaround for you to try. In
system/lib-database.php, change the DB_insertId() function around line
411 to be this:

function DB_insertId($link_identifier = '')
{
$result = DB_query( "SELECT LAST_INSERT_ID() AS id" );

return( DB_result( $result, 0, 'id' ) );

// global $_DB;

// return $_DB->dbInsertId($link_identifier);
}

Then try it. While this may address the symptoms, it _might_ not be
addressing the problem. So Caveat Emptor!

My plugins do not use DB_insertId() - I switched to using
LAST_INSERT_ID() directly

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 14/02/06 11:50pm
By: bretthoward

Well I'm not so sure what the problem is but I just got this in the log on one of the broken installs:

Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Installing the GL_Gallery2 plugin 
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Creating {$name} group 
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST -  GL_Gallery2 Admin group ID is 17 
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Adding GL_Gallery2.admin feature 
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Feature 'GL_Gallery2.admin' has ID 25 
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Adding feature [25] to group [17] 
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Adding block (glg_rand_photo, Random Photo, phpblock_GLG_rand_photo, 2) : [] 
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Adding block (glg_block, Gallery2, phpblock_GLG_block, 2) : [] 
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Giving all users in Root group access to GL_Gallery2 admin group 
Tue 14 Feb 2006 20:20:49 PST - Registering GL_Gallery2 plugin with Geeklog 
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - GLG_AddExternalMap( 6, 2 ) 
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - Failed to create an external map entry for GL uid [2] and G2_uid [6], entityType [GalleryUser]. 
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST -    Here is the error message from G2: 
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - Error (ERROR_STORAGE_FAILURE)<b>in</b> modules/core/classes/GalleryStorage/DatabaseStorage.class <b>at line</b> 1238 (MySqlDatabaseStorage::error) 
<b>in</b> modules/core/classes/GalleryStorage.class <b>at line</b> 294 (MySqlDatabaseStorage::addMapEntry) 
<b>in</b> modules/core/classes/interfaces/ExternalIdMap.inc <b>at line</b> 96 (GalleryStorage::addMapEntry) 
<b>in</b> /var/www/plugins/GL_Gallery2/functions.inc <b>at line</b> 649 (ExternalIdMap::addMapEntry) 
<b>in</b> /var/www/html/admin/plugins/GL_Gallery2/install.php <b>at line</b> 282
<b>in</b> /var/www/html/admin/plugins/GL_Gallery2/install.php <b>at line</b> 299
 
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - Removing the GL_Gallery2 plugin... 
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - Removing tables 
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - DROP TABLE IF EXISTS gl_glg_vars 
Tue 14 Feb 2006 08:20:49 PM PST - GLG_RemoveExternalMap( 6, 2 ) 
Tue 14 Feb 2006 20:24:05 PST - 1146: Table 'geeklog.gl_glg_vars' doesn't exist. SQL in question: SELECT value FROM gl_glg_vars WHERE name = 'control_block' 
Tue 14 Feb 2006 20:26:52 PST - 1146: Table 'geeklog.gl_glg_vars' doesn't exist. SQL in question: SELECT value FROM gl_glg_vars WHERE name = 'control_block' 
Tue 14 Feb 2006 20:26:53 PST - 1146: Table 'geeklog.gl_glg_vars' doesn't exist. SQL in question: SELECT value FROM gl_glg_vars WHERE name = 'control_block' 
Tue Feb 14 20:46:58 2006 - 1146: Table 'geeklog.gl_plugins' doesn't exist. SQL in question: SELECT pi_name FROM gl_plugins WHERE pi_enabled = 1 
Tue 14 Feb 2006 20:48:25 PST - Installing the GL_Gallery2 plugin 
Tue 14 Feb 2006 20:48:25 PST - Creating {$name} group 
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST -  GL_Gallery2 Admin group ID is 17 
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Adding GL_Gallery2.admin feature 
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Feature 'GL_Gallery2.admin' has ID 25 
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Adding feature [25] to group [17] 
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Adding block (glg_rand_photo, Random Photo, phpblock_GLG_rand_photo, 2) : [] 
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Adding block (glg_block, Gallery2, phpblock_GLG_block, 2) : [] 
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Giving all users in Root group access to GL_Gallery2 admin group 
Tue 14 Feb 2006 20:48:26 PST - Registering GL_Gallery2 plugin with Geeklog 
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - GLG_AddExternalMap( 6, 2 ) 
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - Failed to create an external map entry for GL uid [2] and G2_uid [6], entityType [GalleryUser]. 
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST -    Here is the error message from G2: 
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - Error (ERROR_STORAGE_FAILURE)<b>in</b> modules/core/classes/GalleryStorage/DatabaseStorage.class <b>at line</b> 1238 (MySqlDatabaseStorage::error) 
<b>in</b> modules/core/classes/GalleryStorage.class <b>at line</b> 294 (MySqlDatabaseStorage::addMapEntry) 
<b>in</b> modules/core/classes/interfaces/ExternalIdMap.inc <b>at line</b> 96 (GalleryStorage::addMapEntry) 
<b>in</b> /var/www/plugins/GL_Gallery2/functions.inc <b>at line</b> 649 (ExternalIdMap::addMapEntry) 
<b>in</b> /var/www/html/admin/plugins/GL_Gallery2/install.php <b>at line</b> 282
<b>in</b> /var/www/html/admin/plugins/GL_Gallery2/install.php <b>at line</b> 299
 
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - Removing the GL_Gallery2 plugin... 
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - Removing tables 
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - DROP TABLE IF EXISTS gl_glg_vars 
Tue 14 Feb 2006 08:48:26 PM PST - GLG_RemoveExternalMap( 6, 2 ) 





Seems like I'm having a sync problem between my G2 install and GL_Gallery... Hrm.... Do you think that that work around applies here?

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 15/02/06 07:03am
By: suprsidr

Seems you are using the new version of gallery2 2.1rc1
Several api changes render all the bridges useless.

This version of GL_Gallery2 works with the prevous stable versions of gallery2.

2.1 has some great new features, and I am looking forward to the newer version also.
The new version of a bridge for geeklog is in the works.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 15/02/06 11:09am
By: bretthoward

Am I using an unsupported version? Cause I really did have this version of gallery2 working with geeklog 1.4.0rc2. The only difference now is that I've deleted the database and copied the released 1.4.0 files over the old 1.4.0rc2 files. I'd really like to get something going as at the moment my page is pretty much 100% down. The other thing that makes me wonder is why when I do a database backup in the tool that it doesn't generate a .sql file that has anywhere near enough data to recreate the site's database.

Just did a check on my system and the gallery2 install that I have running is 2.0.2-full.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 15/02/06 05:56pm
By: suprsidr

2.0.2 is a supported version.
The only other thing I can think of, is that GL_Gallery2 maps the current user(you) as admin for gallery. If you are using the same name as you did when you setup gallery, you will get a collision.
I usually setup gallery as galleryadmin, then when I install GL_Gallery2 I'm logged in as suprsidr.

So maybe try creating another gl user with admin privis, and try installing the plugin that way.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 15/02/06 06:43pm
By: bretthoward

The thing that makes me wonder though is that I'm installing the plugin as the standard default "Admin" and there is no user even called anything close to that in the gallery2 installation. I'd really like to not have to screw up the current gallery... I was hoping I could recreate gallery users and and then manually figure out how to link them back up... But heck if I can't get it installed then I've got bigger fish to fry...

BTW I really do appreciate the help!

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 15/02/06 07:05pm
By: suprsidr

I was just parousing Gallery's forums with the search for ERROR_STORAGE_FAILURE and found many posts similar to yours.
I'm no longer sure its a GL_Gallery2 failure.

There were several that suggested running the maintainence functions within gallery to clear the cache and so on.

Take a look there.

Cuz I'm stumped at this point.

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 26/03/06 07:46pm
By: zaurav

I got gl 1.4.0.s1 and gallery 2.1 and gl_gallery2 0.5. installed.
After gl_gallery2 install I get this error on the page "Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/zaurav/public_html/plugins/GL_Gallery2/functions.inc on line 713"
line 713 on function.inc is
if ( !$ret->isError() )
	{
		global $_TABLES;
	
		$already_init = true;
		
		$where = DB_getItem( $_TABLES['gl_G2B_vars'], 'value', "name = 'control_block'" );

		GalleryCapabilities::set( 'showSidebarBlocks', $where == 'gallery2' );
	}
		
	return( $ret );

I cannot access anything on my website thru a browser as all it shows is that fatal error. Somebody please help!!

problems to install gallery2-plugin

Posted on: 26/03/06 08:07pm
By: suprsidr

I'm available for chat on my site for help with this problem

GL_Gallery2 is no compatible with Gallery 2.1 period

Geeklog - Forum
https://www.geeklog.net/forum/viewtopic.php?showtopic=62838