Subject: Geekary Problem

Posted on: 14/10/04 07:40am
By: ojm

I'm having some trouble with Geekary image gallery.

The error goes as following when I try and upload an image:

"The Album you tried to upload to does not accept the type of file you sent."

Well, I don't understant, its a jpg file which I have marked as accepted and the directroy where the files are uploaded is correctly chmod'ed, so I'm stuck.

Any suggestions would be appreciated.

Geekary Problem

Posted on: 05/04/05 09:32am
By: 4Xsample

I have the same problem
you could fix it¿?
I have installed Geeklog 1.3.10. and geekary 1.0 with another problem with the sending mail system but I think it cant affect

Geekary Problem

Posted on: 05/04/05 09:52am
By: Benta

[QUOTE BY= ojm] I'm having some trouble with Geekary image gallery.

The error goes as following when I try and upload an image:

"The Album you tried to upload to does not accept the type of file you sent."

Well, I don't understant, its a jpg file which I have marked as accepted and the directroy where the files are uploaded is correctly chmod'ed, so I'm stuck.

Any suggestions would be appreciated. [/QUOTE]

some cameras do not save proper jpgs. for instance, my cameraphone has images that gdlib can't handle

if this is the problem, just convert them to proper jpgd with a program that can open them (ms paint handles most of them, actually)

Geekary Problem

Posted on: 05/04/05 11:34am
By: 4Xsample

for the moment I could "fix it" but in a shit way, I commented in the config.php from the geekary the part where is defined the control of the filetype so now I can load images but I dont like that way.

in the other side I cant autogenerate Thumbnails and I dont know why it dont apear the edit image buton

Geekary Problem

Posted on: 05/04/05 02:31pm
By: Benta

[QUOTE BY= 4Xsample]
in the other side I cant autogenerate Thumbnails
[/QUOTE]

well, that REALLY sounds like the problem I talked about with "bad" jpgs. where did you get the pictures from?

Geekary Problem

Posted on: 05/04/05 03:24pm
By: 4Xsample

I try a wide kind of images, png, jpg, gif, bmp, from diferent sources some from smartphones, some from digital cameras some from scanner and some from the web and all of them in the original format and modified with the photoshop for overwrite the posible format mistakes

actually theres only one photo directly taken from the smartphone and the website is on www.4Xsample.com/anidra/

Geekary Problem

Posted on: 05/04/05 07:00pm
By: Chalkhillian

[QUOTE BY= 4Xsample] I have the same problem
you could fix it¿?
I have installed Geeklog 1.3.10. and geekary 1.0 with another problem with the sending mail system but I think it cant affect[/QUOTE]

Hmmmm - I'm running GEEKARY V1.3 - Is there a reason that you're not running the latest version?

If you can't get thumbnails to work, which are you configured for - ImageMajick , NetPBM or GD Lib ?

Geekary Problem

Posted on: 05/04/05 07:07pm
By: 4Xsample

I have all the pacages installed and I tried with all of them

Geekary Problem

Posted on: 13/05/05 03:32pm
By: 1000ideen

This is really a silly error: "The Album you tried to upload to does not accept the type of file you sent." The cause is that the category has to be set too.

Once you adjust the main settinges and once more you have to adjust the category settings! Unfortunately the boxes there are unchecked by default.

Another error is that when you don´t permit ratings and you delete some pictures you will get this error:

Fatal error: Call to undefined function: ratings_clearratings() in /srv/www/htdocs/web111/files/geeklog_conf/plugins/geekary/display.inc on line 228

Well, on the other hand it is a nice gallery and maybe somone comes along and improves it a little.

Geekary Problem

Posted on: 19/05/05 04:32pm
By: ch4rm

I'm getting the same problem he's been having, except with ALL jpg files. Everything is checked in permissions both in Geekary settings and the album settings. I didn't find the part in the config.php where it talked about which filetype to accept for me to comment out though, any ideas on how to fix this? thanks.

Geekary Problem

Posted on: 19/05/05 05:09pm
By: 1000ideen

I haven`t found anything in the config either. It may be important to enable everything too as some settings like "non rating" of pictures led to unexpected problems.

The files are not too big? Other types work?
I think the best gallery is: http://gallery.menalto.com/modules.php?op=modload&name=News&file=index

Geekary Problem

Posted on: 19/05/05 07:06pm
By: ch4rm

yes, all other types work fine, and the file sizes of these jpg's are only 33k, so there shouldn't be problem there.

Geeklog - Forum
https://www.geeklog.net/forum/viewtopic.php?showtopic=41676